22. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Srbija

Prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta preminuo u 74. godini

Poznati glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 74. godini. Bio je prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Pamtićemo ga po brojnim ulogama na filmu, u poznatim serijama i na televiziji.

Jedan od najznačajnijih jugoslovenskih, odnosno srpskih glumaca, Ivan Bekjarev, napustio nas je u 74. godini. Krajem oktobra Bekjarev je saznao da je pozitivan na koronavirus, zbog čega je obustavljeno snimanje filma “Bilo jednom u Srbiji”. Od Bekjareva se opraštaju brojne kolege, prijatelji i poštovaoci.

Poreklom Makedonac, Bekjarev je rado prisustvovao dešavanjima koja Makedonci organizuju u Srbiji. Pre više od godinu dana na jednom takvom događaju govorio je i za našu televiziju.

Ivan Bekjarev bio je prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Tokom svoje duge karijere odigrao je više od 150 uloga. Prvu filmsku ulogu ostvario je u filmu “Bokseri idu u raj” 1967. godine. Snimio je više od 50 filmova. Najveću popularnost stekao je tumačenjem likova u kultnim TV serijama.

Related posts

Srbija istorijski prijatelj jevrejskog naroda

Branislava Grčić

Zelenović ponovo prekraja volju naroda i pribegava novim lažima

Jelena Belić

Još 162 novozaraženih u našoj zemlji, Kovid-19 odneo još 5 života

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija