24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Srbija

Prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta preminuo u 74. godini

Poznati glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 74. godini. Bio je prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Pamtićemo ga po brojnim ulogama na filmu, u poznatim serijama i na televiziji.

Jedan od najznačajnijih jugoslovenskih, odnosno srpskih glumaca, Ivan Bekjarev, napustio nas je u 74. godini. Krajem oktobra Bekjarev je saznao da je pozitivan na koronavirus, zbog čega je obustavljeno snimanje filma “Bilo jednom u Srbiji”. Od Bekjareva se opraštaju brojne kolege, prijatelji i poštovaoci.

Poreklom Makedonac, Bekjarev je rado prisustvovao dešavanjima koja Makedonci organizuju u Srbiji. Pre više od godinu dana na jednom takvom događaju govorio je i za našu televiziju.

Ivan Bekjarev bio je prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Tokom svoje duge karijere odigrao je više od 150 uloga. Prvu filmsku ulogu ostvario je u filmu “Bokseri idu u raj” 1967. godine. Snimio je više od 50 filmova. Najveću popularnost stekao je tumačenjem likova u kultnim TV serijama.

Related posts

Počela sezona na gradskom bazenu

Nikoleta Dragaš

Patrijarh Porfirije: Nema veće pravde od postojanja svetinje na ovom mestu

Mirjana Popović

Obeležena 25 Mašakarada

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija