30. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Hitna pomoć: Pomoć tražili uglavnom hipertoničari

U Službi hitne medicinske pomoći vikend za nama proteko je nešto mirnije. Bilo je manje pregleda u ambulanti. Za pomoć su se uglavnom javljali pacijenti sa povišenim krvnim pritiskom. Pacijetni sa temperaturom upućuju se u kovid ambulantu koja radi 24 sata.

Tokom nedelje u dnevnoj smeni, obaljeno je 5 pregleda u ambulanti,  išlo se u 7 kućni poseta, a ova služba je intervenisala  i zbog saobraćajne negode koja se dogodila u gradu, kaže doktorka  Milica Neševski.

Pomoć su ponovo tražili pacijenti koji imaju neregulisan krvni pritisak, napominje  doktroka Neševski i ističe da je važno  uzimati redovno terapiju i biti umeren naročito u jelu.

Bilo je i dece koju su roditelji dovodili u Službu  hitnu pomoći uglavnom zbog temperatre. Doktorka Milica Neševski kaže da  roditelji decu treba da vode kod pedijatra, tamo postoji deo izdvojen za decu sa tempraturom, dok u kovid ambulantu u Zmaj Jovinoj ulici se upućuju odrasli pacijenti.

Related posts

Vučić: Graso potvrdio da sam bio u pravu Tanjug

Nikoleta Dragaš

U Srbiji 138 novih slučajeva korona virusa

Mirjana Popović

Ministar Vulin obišao snajperske ekipe Vojske Srbije na pripremama za Međunarodne vojne igre: Godinama unazad uspevamo da pobedimo i najbolje armije sveta

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija