17. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Hitna pomoć: Pomoć tražili uglavnom hipertoničari

U Službi hitne medicinske pomoći vikend za nama proteko je nešto mirnije. Bilo je manje pregleda u ambulanti. Za pomoć su se uglavnom javljali pacijenti sa povišenim krvnim pritiskom. Pacijetni sa temperaturom upućuju se u kovid ambulantu koja radi 24 sata.

Tokom nedelje u dnevnoj smeni, obaljeno je 5 pregleda u ambulanti,  išlo se u 7 kućni poseta, a ova služba je intervenisala  i zbog saobraćajne negode koja se dogodila u gradu, kaže doktorka  Milica Neševski.

Pomoć su ponovo tražili pacijenti koji imaju neregulisan krvni pritisak, napominje  doktroka Neševski i ističe da je važno  uzimati redovno terapiju i biti umeren naročito u jelu.

Bilo je i dece koju su roditelji dovodili u Službu  hitnu pomoći uglavnom zbog temperatre. Doktorka Milica Neševski kaže da  roditelji decu treba da vode kod pedijatra, tamo postoji deo izdvojen za decu sa tempraturom, dok u kovid ambulantu u Zmaj Jovinoj ulici se upućuju odrasli pacijenti.

Related posts

Pijace ponovo otvorene, penzioneri mogu u šetnju

Nikoleta Dragaš

Novih 299 kovid slučajeva, preminulo sedam pacijenata

Jasmina Petkovic

Danas su Blagovesti

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija