15. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Srbija Vesti

Za normalan razvoj deteta neophodna je roditeljska pažnja

Zbog obaveza roditelji često provode malo vremena sa svojom decom. Psiholozi kažu da, bez obzira na dužinu, vreme provedeno sa detetom mora biti kvalitetno.

Za normalan razvoj deteta neophodna je roditeljska pažnja. Savremeni tempo života većini roditelja ostavlja malo vremena da se posvete deci. Zbog toga mališani pokazuju nezadovoljstvo na različite načine.

Veoma je bitno da postoje zajedničke aktivnosti roditelja i dece, ali je važno i ostaviti prostora detetu za nesmetanu igru, kaže psiholog Jasna Sladaković.

Neretko deca kasno progovore ili imaju poteškoća u govoru, što je još jedna od posledica nedostatka ili pogrešno organizovanja vremena, kažu psiholozi.

Lepa reč ponekad mnogo znači. Na to se, nažalost, često zaboravlja, a razgovor je bitan za emocionalni razvoj deteta. Takođe je značajno da deca imaju radne navike i da se one učvršćuju. Dete koje razvije navike, veštine i znanja na vreme samopouzdanije je, srećnije i zadovoljnije, poručuju psiholozi.

Related posts

Novi hangari za smeštaj vojnih vazduhoplova

Nikoleta Dragaš

Vučić čestitao rođendan Đorđu Mihailoviću, čuvaru Zejtinlika

Nikoleta Dragaš

Izvršena arheološka iskopavanja na lokalitetu Kovinske tvrđave

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija