17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekologija Pančevo

Apel građanima da ne bacaju pepeo u kontejnere

Foto: RTV

S početkom grejne sezone, nažalost, počinju i standardni, višegodišnji problemi uništavanja kontejnera jer nesavesni građani vreo pepeo bacaju u posude za smeće.

Proteklih dana pojedini žitelji Strelišta i Tesle bacali su vreo pepeo u metalne kontejnere, prouzrokovali požar i oštećenja posuda za smeće. Služba za gašenje požara ,,Higijene“ je u zimskim danima u stanju pripravnosti tako da odmah po prijavi gorenja posuda za smeće uspeva da što brže reaguje. Nažalost, u velikom broju slučajeva na licu mesta zateknu samo gomilu plastike. Delimično oštećeni metalni kontejneri se krpe i tako im se produžava vek trajanja. 

 I pored svih apela da se vreo pepeo nikako ne baca u kontejnere, već da se odlože u džakove ili neke druge posude i ostavlja pored njih odakle će ga radnici ,,Higijene“ odneti specijalnim vozilima svake zime imamo istu sliku. Godinama unazad poražava statistika  da tokom jedne grejne sezone izgori svaki peti kontejner. Činjenica da veliki broj kontejnera bude uništen doprinosi sitaciji da ih na terenu nema dovoljno što dodatno otežava rad ,,Higijene“.

 Za nabavku novih JKP ,,Higijene“ i grad svake godine  izdvoje milionske iznose. Još jednom alelujemo na građanje da budu odgovorni jer samo takvim ponašanjem možemo sprečiti uništava.

Related posts

U Srbiji više od 100 slučajeva korona virusa

Mirjana Popović

PISA zadaci umesto kombinovanog testa od 2022. godine

Aleksandra Miloševska

Biljni svet Deliblatske peščare

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija