24. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Vesti

Položeni venci na Vojničkom groblju u Kovinu

Povodom Dana oslobođenja Kovina u Prvom svetskom ratu održana je ceremonija polaganja venaca kraj spomen-obeležja ratnicima sahranjenim na Vojničkom groblju u Kovinu 1915. godine. Ceremoniju je organizovala Opština Kovin u saradnji sa Udruženjem potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije od 1912. do 1918. godine i poštovalaca iz Kovina.

Ove godine je obeležavanje Dana oslobođenja Kovina u Prvom svetskom ratu 1915. godine organizovano uz poštovanje svih mera zaštite od korona virusa. Povodom 102. godišnjice položeni su venci na mestu gde su zajedno sahranjeni pripadnici srpske i austrougarske vojske. Predsednica Opštine Kovin Sanja Petrović rekla je da se lokalna samouprava jasno odlučila da oda počast preminulima posebnom godišnjom ceremonijom.

Ceremonija polaganja venaca kraj spomen-obeležja ratnicima organizovana je na Vojničkom groblju u Kovinu. Ceremoniju je organizovala Opština Kovin u saradnji sa Udruženjem potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije od 1912. do 1918. godine i poštovalaca iz Kovina.

Related posts

Deo Petefi Šandora bez vode

Jasmina Petkovic

Merkelova i Makron nastavljaju dijalog, Beograd i Priština razgovaraju putem video linka

Jasmina Petkovic

O vladi i mandataru za 10 do 15 dana, sutra u Briselu o nestalima i ekonomiji

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija