15. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Vesti

Položeni venci na Vojničkom groblju u Kovinu

Povodom Dana oslobođenja Kovina u Prvom svetskom ratu održana je ceremonija polaganja venaca kraj spomen-obeležja ratnicima sahranjenim na Vojničkom groblju u Kovinu 1915. godine. Ceremoniju je organizovala Opština Kovin u saradnji sa Udruženjem potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije od 1912. do 1918. godine i poštovalaca iz Kovina.

Ove godine je obeležavanje Dana oslobođenja Kovina u Prvom svetskom ratu 1915. godine organizovano uz poštovanje svih mera zaštite od korona virusa. Povodom 102. godišnjice položeni su venci na mestu gde su zajedno sahranjeni pripadnici srpske i austrougarske vojske. Predsednica Opštine Kovin Sanja Petrović rekla je da se lokalna samouprava jasno odlučila da oda počast preminulima posebnom godišnjom ceremonijom.

Ceremonija polaganja venaca kraj spomen-obeležja ratnicima organizovana je na Vojničkom groblju u Kovinu. Ceremoniju je organizovala Opština Kovin u saradnji sa Udruženjem potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije od 1912. do 1918. godine i poštovalaca iz Kovina.

Related posts

Pelemiš o produženju mera: Ništa nije izvesno, videćemo rezultate

Katarina Popović

SPORTIKO KLUB: Veliki izbor sportova za sve Pančevce

Bojana Kecic

Policija pronašla osumnjičene koji su zapalili štampariju “6.oktobar”?

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija