25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Ovo je upravnik zloglasne “Crne kuće”! Ko je Đorđe Majstorović?

Prva “Crna kuća” osnovana je 1889. godine u Banja Luci. Ovo zapravo nije bila nikakva kuća već zatvor koji su napravili Austrougari da bi u njoj zatvarali i mučili viđenije Srbe. Jedan od zatočenika “Crne kuće” bio je i književnik Petar Kočić. Po pričama stanovnika Banja Luke svaki upravnik “Crne kuće” mrzeo je Srbe i u zatvoru ih mučio. Sto trideset godina kasnije “Crne kuće” u Banjaluci više nema, ali zato postoji “Crna kuća” u Novom Sadu koja ima svog upravnika koji takođe mrzi Srbiju. Ko je upravnik “Crne kuće” u Novom Sadu? Ko je Đorđe Majstorović?

Na čelu “Crne kuće” u Novom Sadu nalazi se Đorđe Majstorović. U jednom od prošlih tekstova rekli smo da je “Crna kuća” u Novom Sadu osnovana 2007. godine u cilju borbe protiv srpskog nacionalizma, što i piše u proglasu “Crne kuće”. Naziv “Crna kuća” je dobila po morbidnoj crnoj fasadi. Crna fasada na zgradi trebala je da pokaže njihovu odanost Habzburškoj monarhiji, Austorugarskoj. Đorđe Majstorović pored toga što je upravnik “Crne kuće” on je takođe njen potparol i urednik književnih programa.

Pored toga što je upravnik “Crne kuće” Đorđe Majstorvić je njen zakonski zastupnik. On je veza između nemačkih nevladinih organizacija i “Crne kuće” u Novom Sadu. S obzirom da su u dokumentu o osnivanju “Crne kuće” naveli da im je cilj borba protiv srpskog nacionalizma, ove stvari se dešavaju u “Crnoj kući”. Prošle nedelje u “Crnoj kući” održana je izložba o navodnim ratnim zločinima koje su počinili Srbi u Srebrenici. Ovu izložbu napravila je Jelena Jaćimović iz Beograda. “Crna kuća” je takođe stečište okupljanja vojvođanskih separatista, aktivista “NVO” sektora, ekstremnih levičarskih grupa. Sam Đorđe Majstorović blizak je organizacijama “MARKS 21” i “Antifašistima iz Beograda”.

Navešćemo još jednu akciju koju je Đorđe Majstorović organizovao sa svojim  ljudima iz “Crne kuće”. U maju ove godine Đorđe Majstorović i tridesetak članova “Crne kuće” zavezali su bele trake oko ruku i paradirali po Novom Sadu. Cilj ovog njihovog performansa je da šire bošnjačku propagandu da su se 1992. godine desili navodni ratni zločini u Prijedoru nad bošnjacima. “Crna kuća” zauzima važno mesto u širenje bošnjačke propagande u Srbiji. Desna ruka i zamenik Đorđa Majstorovića u ovim akcijama i u vođenju “Crne kuće” je i Ozren Lazić. Više o samoj “Crnoj kući” možete pročitati na našem portalu.

Izvor. prismotra.net

Foto: prismotra.net

Related posts

Sportsko leto u Vršcu

Mica Milakov

PS: Do juče su tražili saslušanje Vučića i Vulina, a sada ih zbog toga napadaju

Nikoleta Dragaš

Odigrane dve predstave u sklopu Dečije nedelje u Vršcu

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija