19. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Saveti za uzgoj lekovitog bilja iz Instituta „Dr Josif Pančić“

Sve je veći broj poljoprivrednika koji tradicionalno ratarstvo zamenjuje uzgojem lekovitog bilja. Osim dobre zarade koju uzgajivači mogu da ostvare, na ovaj način izbegava se sakupljanje samoniklih biljaka u prirodi  čime se sprečava njihovo izumiranje.

Istraživač u Institutu za proučavanje lekovitog bilja „Dr Josif Pančić“ dr Vladimir Filipović kaže da je danas sve manje berača lekovitog bilja, a sve više onih koji ovo bilje uzgajaju. Uzgoj je isplatljiviji, ali zahteva ulaganja.

Zahvaljujući uzgoju lekovitog bilja, mnoge biljne vrste su spašene od izumiranja u prirodi, ističe Vladimir Filipović. Dodaje da svako ko planira da se bavi ovim poslom može dobro da zaradi, ali samo ukoliko je posvećen i dovoljno edukovan.

Ljudi iz Instituta „Dr Josif Pančić“ voljni su da daju savete svakome ko želi da se bavi uzgojem lekovitog bilja i da ih upute u taj proces i tako im olakšaju.

Related posts

VUČIĆ PRED GLAVNI ODBOR : Ako opet dobijemo poverenje je građana, pola ministara biće smenjeni

Mica Milakov

Kovinci oživeli maketu dunavskog toka

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin: Titula akademika ne može da napravi čoveka od bednika kakav je Teodorović

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija