21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija

VUČIĆ NA URUČIVANJU ODLIKOVANJA: Ukazom sam pokušao da se zahvalim ljudima koji su se borili sve vreme, ne hajući ni za svoje zdravlje ni za svoje živote

Vučić se pre uručivanja odlikovanja obratio javnosti i čestitao današnji praznik.

Svima želim da čestitam veliki praznik, danas obeležavamo vreme srpske tragedije, ali i srpskih pobeda – rekao je predsednik

Vučić je rekao da biti častan nije ništa drugo nego neprestano davati bez ikakvih rezervi.

Vučić se ovom prilikom neizmerno zahvalio svima koji su vratili svoj dug društvu, državi i narodu.

 Ukazom sam pokušao da se zahvalim ljudima koji su se borili sve vreme, ne hajući ni za svoje zdravlje ni za svoje živote – kazao je Vučić.

Ovo je za sve koji dobijaju odlikovanje velika čast… To će ostati na ponos vašim potomcima da uvek pokažu kako su njihovi preci radili u najtežim trenucima za svoju otadžbinu. Zahvaljujući vama sačuvali smo mnogo života. Znam da mi Srbi ne umemo da kažemo hvala i pokažemo koliko poštujemo to što radite za nas i koliko smo zahvalni. Na kraju ostaje ovo priznaje – dodao je predsednik Vučić.

Vučić se obratio i doktoru Konu, koji je prisutan i doktoru Pelemišu i rekao da zna koliko nije bilo jednostavno.

Smatrao sam da je važno da pre Sretenjskog dodeljivanja odlikovanja ukažemo pažnju i čast time što će dobiti odlikovanja za dela koja su učinili. Danas će orden dobiti jedan od ljudi koji je najzaslužniji za veličanstven izgled Hrama Svetog Save, ruski slikar i ikonopisac Nikolaj Muhin – rekao je Vučić.

Podsetimo, Srbija i svet danas obeležavaju Dan primirja u Prvom svetskom ratu u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada su sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat.

Primirje je potpisano u specijalnom vagonu maršala Ferdinanda Foša, stupilo je na snagu u 11 sati i bilo je na snazi sve do zaključivanja konačnog mirovnog sporazuma u Versaju, 28. juna 1919. godine U Srbiji je ovaj dan prvi put obeležen 2012. godine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će, povodom Dana primirja u Velikom ratu, uručiti odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama koji su se istakli tokom borbe na suzbijanju zarazne bolesti Kovid-19.

Uručenje odlikovanja će biti održano sutra u 11.00 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

Related posts

Obuke za nezaposlena lica u NSZ

Ivana Bogdanovski

Nedimovic: Od septembra premije za mleko veće za 40 odsto

Alba Jovanović

NIS nabavio novi ultrazvučni aparat za Dom zdravlja „Dr Đorđe Bastić“ u Srbobranu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija