24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Prismotra protiv nevladinog sektora

Foto: prismotra.net

Portal Prismotra našao se ponovo na meti stranih plaćenika i nevladinih organizacija, koji žele da onemoguće i obeshrabre našu delatnost. Ovoga puta, pritisci dolaze iz Komiteta pravnika za ljudska prava (poznatiji pod skraćenicom YUCOM), još jedne opskurne organizacije koja radi pod patronatom Evropske Unije.

YUCOM je, naime, plasirao internet platformu mape Srbije na kojoj se beleže „napadi“ na takozvane „borce na ljudska prava“. U pitanju je interaktivna mapa na kojoj korisnici mogu videti gde, kada i kako je neko od stranih plaćenika „napadnut“ (uglavnom je prikazan Beograd), a klikom na lokaciju nekog događaja korisnici se mogu više informisati o njemu. Negde oko dvadeset posto „napada“ čine tekstovi Prismotre o nevladinim organizacijama.

Ceo ovaj projekat je u stvari samo pokušaj da se diskredituje delatnost Prismotre, ali i drugih boraca protiv negativnog uticaja NGO sektora. Podsetimo, Prismotra je u prethodnom periodu ukazala na štetno dejstvo Libeka, Centra savremene politike, BCBP-a i mnogih drugih organizacija i pojedinaca koji nanose štetu interesima Srbije. Ovakvim licemernim projektom YUCOM pokušava da spere ljagu sa svih njih i da naše nastojanje da otkrijemo istinu predstavi kao nasilje.

Valja istaći da je pravo čudo što je na ovoj interaktivnoj mapi Kosovo predstavljeno kao deo Srbije, uzimajući u obzir da organizacije poput YUCOM-a tretiraju južnu srpsku pokrajinu kao nezavisnu državu. Čak i kada pokušavaju da dokažu suprotno, oni svojom delatnošću uvek pokažu da im je do teritorijalne celovitosti Srbije stalo kao do lanjskog snega.

Izvor: prismotra.net

Related posts

Gojković poziva sve poslaničke grupe na konsultacije o daljem radu Skupštine Srbije

Jasmina Petkovic

Putin čestitao Dan državnosti Srbije

Vanja Vićentić

Stefanović u Pančevu: Isporučena 93 vozila vatrogasno-spasilačkim jedinicama

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija