17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Hronika Politika Vesti

Ministar Vulin obišao PU Novi Sad

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas prilikom obilaska Policijske uprave u Novom Sadu, da je policija uvek u službi građana i da će posebno insistirati na borbi protiv uličnog kriminala i narko-dilera.

„Mi smo servis svakog građanina naše zemlje i svi stanovnici Novog Sada imaju pravo da se osećaju dobro, da budu sigurni i bezbedni. Policija vodi računa o svim oblicima kriminala i svaki od njih je podjednako opasan, ali ono na čemu posebno insistiramo je ulični kriminal, narko-dileri, sve ono što pogađa običnog čoveka, što život čini nemogućim ukoliko se sa takvim kriminalom ne izborimo“, poručio je Vulin.

Ministar je poručio da će se država izboriti sa uličnim kriminalom, narko-dilerima, reketom, uličnim nasiljem i da će policija dati sve od sebe da se te pojave svedu na minimum.

„U tome imamo veliku podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade, gradonačelnika Novog Sada. Upravo zbog toga sam siguran da će Novi Sad biti mnogo bezbedniji, iako se već sada osećaju pomaci u odnosu na neko ranije vreme“, rekao je Vulin.

Ministar Vulin, koji je u okviru posete imao sastanak sa rukovodiocima Policijske uprave i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, rekao je da je zahvalan gradu na velikim ulaganjima u standard pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i bolje uslove njihovog rada i na tome što je taj grad uvek tu za svoju policiju.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je veoma zadovoljan sadržajnim sastankom na kojem su razmotrene najaktuelnije teme i apostrofirane urgentne stvari, a to je pre svega pitanje bezbednosti građana.

„Pričali smo o tome šta je to što policija još može da uradi na teritoriji Novog Sada i Južnobačkog upravnog okruga, kako bi se građani osećali sigurnije, bezbednije, a time i zadovoljnije. Rekao bih da je saradnja Grada i Policijske uprave opet na visokom nivou, kakva i treba prirodno da bude, jer je naša obaveza da sarađujemo i pomažemo jedni drugima. Razgovarali smo i o velikim infrastrukturnim projektima, pre svega o Policijskoj stanici Stari grad u Radničkoj ulici, ali i o rekonstrukciji Policijske stanice na Detelinari i o objektu u Ulici kralja Petra I. Dakle, naša zajednička ideja je obuhvaćena kroz cilj da građani budu bezbedniji i verujem da će Novosađani vrlo brzo osetiti sve napore koje policija već preduzima“, istakao je Vučević.

Related posts

Duvan i alkohol povećavaju rizik za dobijanje kancera

Bojana Kecic

Uprkos visokim kaznama pojedinci pale travu i strnjike

Jasmina Petkovic

Građani širom Srbije “Maršom na Drinu” rekli ne fašizmu Boška Obradovića

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija