26. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Malović: Đukanović nastavlja sa naporima da našteti odnosima sa Srbijom

  Foto: Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine/ logo

Nacionalni savjet Crnogoraca sa žaljenjem konstatuje da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nastavlja sa naporima da našteti odnosima sa Srbijom, koja je Crnoj Gori vazda bila bratska i sestrinska država.

  Članovi fantomskog udruženja građana koje sebi naziva ,,Crnogorsko vijeće” primljeni su u Podgorici od strane predsjednika Đukanovića kao legitimni predstavnici crnogorske nacionalne zajednice iz Srbije, iako ih niko birao nije, niko poslao nije i niko za njih među Crnogorcima ni čestito čuo nije.

  Javnost kako u našoj domovini Srbiji, tako i u našoj đedovini Crnoj Gori mora znati da je jedini legitimni i demokratski izabrani organ koji ima pravo zastupanja Crnogoraca u Srbiji – Nacionalni savjet Crnogoraca.

  I u kapacitetu koji je pojašnjen sa ponosom možemo reći da su prava Crnogoraca u Srbiji na visokom nivou, a da se svako pitanje unaprijeđenja našeg položaja razmatra temeljno i u skladu sa najvišim evropskim standardima.

  Nažalost, naša braća Srbi u Crnoj Gori ne mogu se pohvaliti sličnim iskustvima. Naprotiv, upravo odlukama predsjednika Đukanovića njihov položaj je doveden do negacije njihovog prava na samobitnost, zbog čega svakog čestitog Crnogorca ma gde živio jeste stid.

  Iskreno se nadamo da će ovaj apel uticati na predsjednika Đukanovića da prestane sa retorikom i potezima od kog Crnogorcima ma gdje prebivali neće biti bolje.

  Suživot je cilj na kom se radi uporno i pomno, ali svakako ne sa samozvancima.

Dragoljub Malović

Predsjednik Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine

Related posts

Akcija davanja krvi u utorak u Vršcu, u sredu u Pančevu

Jasmina Petkovic

“Mali sajam sporta” u Pančevu

Ivana Bogdanovski

MI SMO BEZ KAPE I IZVINJAVAMO SE SVIMA ZBOG TOGA: Vučić i ministar Mali prošetali beogradskom Promenadom

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija