25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Pančevački srednjoškolci pomoću “Navaka” do bezbedne vožnje

Nacionalna vozačka akademija „Navak“  u saradnji s Policijskom upravom Pančevo, Gradom Pančevo i srednjim školama s teritorije grada organizuje besplatan trening bezbedne vožnje. Danas je 53 srednjoškolaca s teritorije Pančeva krenulo u “Navak”.

Pančevački srednjoškolci i ove godine u prilici su da pohađaju trening bezbedne vožnje u Nacionalnoj vozačkoj akademiji „Navak“.

Akademija u saradnji s Policijskom upravom Pančevo, Gradom Pančevo i srednjim školama s teritorije grada organizuje besplatan trening bezbedne vožnje. Projekat se sprovodi pod nazivom „Život za mlade vozače“. Gabrijela Loci jedna je od srednjoškolki koja je nedavno položila vozački ispit.

–        Vozim redovno, ali sam novopečeni vozač i još uvek me je malo strah svega. Posebno jer dolazi zima i moguće su poledice. Nadam se da će mi današnja probna vožnja pomoći da to prevaziđem, kaže Gabrijela.

Milica Treba je letos položila vozački ispit i takođe je aktivni vozač.

  • Nije mi previše teško da vozim. Uvek je sa mnom tata u kolima kad vozim, pa kad imam neku dilemu on mi pomaže. Od januara ću verovatno početi samostalno da vozim pa će mi i ova probna vožnja dosta značiti, kaže Milica.

Mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje ispratila je srednjoškolce na probnu vožnju. Kako kaže, važno je da se svake godine za svaku novu generaciju srednjoškolaca organizuje i ovakav vid obrazovanja.

–        Cilj ovog treninga je da se mladi obuče za bezbednu vožnju. Svi ovi učenici već imaju probnu vozačku dozvolu, već su aktivni vozači. Ovo je prilika da se savladaju i neke tehnike bezbedne vožnje i da im se ukaže na sve ono što može da ih omete u saobraćaju i kako to da prevaziđu na bezbedan način, kaže Božić.

Iz Pančeva u “Navak” akademiju otputovalo je 53 srednjoškolca sa teritorije ovog grada, a prevoz je obezbedio Grad Pančevo.

Related posts

Novo prodajno mesto Gloden Beauty u Beogradu

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić sastao se sa patrijarhom Porfirijem

Vanja Vićentić

Počeo sastanak Jovića sa predstavnicima lokalnih samouprava u Gračanici

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija