21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Za vikend 90 ambulantnih pregleda

Vikend u službi hitne medicnske pomoći protekao relativno mirno nije bilo saobraćajnih nezgoda ali neubičajno veliki broj ambulantnih pregleda. Tokom vikenda čak 90 pacijenta posetilo je ambulantu i potražilo pomoć lekra.

Veliki broj pacijenta tokom vkenda potražio pomoć lekara u ambulante hitne pomoći. Pored hroničnih bolesnika dosta pacijenta dolazilo je zbog tegoba koje treba da zbrine izabrani lekar ili u kovid ambulanti.

Mahom su se ljudi javljali zbog hipertenzije hronični bolenici kod kojih se uglavnom i očekuje pogoršanje.Transporti u gradu tri ono što bi želela da istaknem za ceo vikend je povećan broj pacijenta u ambulanti 90.Zato to je veliki priliv pacijenta i nije preporučćjivo da bude tolika gužva u ambulanti Hitne pomoći jer smo mi predviđeni za hitne slučajeve, ne za pacijente koji svoje tegobe mogu da reše simptomatskom terapijom koja može da se reši kod kuće. Ja razumem da se sugrađani uplaše ali nije svaka prehlada kovid i ne može Hitna pomoć  da zbrinjava kovid pacijente.

Pre pozivanja Hitne pomoći važno je da proverite da li imate temperaturu ukolko su simptomi slični gripu pacijeti se javljalu u kovid ambulantu u Zmaj Jovinoj ulici. 

Related posts

Mali: Usvojen pravni okvir,od ponedeljka privredi olakšice

Jasmina Petkovic

Vučić sa predstavnicima Svetskog jevrejskog kongresa

Zorana Stekovic

Ministar i predsednik PS-a Vulin: Đukanoviću je jedina tema, opsesija i frustracija Aleksandar Vučić

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija