2. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Kovid pacijenti u Internističkom bloku

U Opštoj bolnici Pančevo  u rekonstruisanom  Internističkom  bloku  biće primljani novi kovid pacijenti. Trenutno u našoj bolnici leži 100 pacijenta koji nisu svi iz Pančeva. Zbog epidemiološke situacije izazvane kovid virusom u bolnici se prelazi na drugačiji režim rada biće  primani   hitni slučajevi ali nikom neće biti uskraćena neophodna lekarska pomoć ističe direktor Slobodan Ovuka.

Zahvaljući dobroj organizaciji Menadžmenta Opšte bolnice na vreme je renoviran deo Infektivnohg odeljenja gde je sproveden posle više decenija i centralni kiseonik i  osposebljene postelje za najteže kovid pacijente .Od kovida 19 u našoj bolnici trenutno se  leči sto pacijenta a od utorka  i Internistički blok biće pripremljen za primanje kovid  pacijenata. 

-Mi krećemo sa primanjem  kovid pacijenata u novi Internistički blok .Prelazimo na režim rada hitnih slučajeva i malignih oboljenja , neće nikom biti uskraćena pomoć, operisaćemo hitne slučajeve ono što je maligno , žene će se normalno prađati kao i do sada u Pančevu .Svi pacijenti koji budu imali neurološke, kardiološke probleme biće zbrinuti. Jedino ćemo da smanjimo hladne operacije sada moramo da sve kapacitete posvetimo borbi protiv kovida.Moramo da sačuvamo živote ljudi pa će mo   morati kao i ranije da napravimo liste čekanja kao za dijagnostičke meode.- rekao je dr Slobodan Ovuka.

U kovid sistem u pančevačkoj bolnici vraćeno je i ORL odeljenje Infektivno, staro grudno Prvi, treći i četvrti spart Internog bloka Hemodijaliza ostaje na drugom spratu i imaće ulaz kroz zelenu zonu posebnim liftom dok će kovid pacijenti ići liftom koji je označen kao crvena zona i neće se sretati. 

 

Related posts

Deo Novoseljanskog puta bez vode

Nikoleta Dragaš

U sredu bez gasa Glogonj, Kačarevo, Jabuka, Crepaja i Skrobara

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić na otvaranju kineske fabrike u Kragujevcu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija