24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Nikada nisam primio nikakav hiperimuni gamaglobulin, ne znam šta je, ni čemu služi!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je na izjavu dr Sande Rašković Ivić, istakavši da nikada nije primio nikakav hiperimuni gamaglobulin, niti bilo šta drugo što bi ga na bilo koji način izdvojilo od svih ostalih građana Srbije. Njegovu izjavu prenosimo u celosti:

„Uprkos poznatoj činjenici da retko odgovaram na svakodnevne napade koji bez prestanka i nesmanjenim intenzitetom traju već godinama, ovoga puta moram da reagujem na izjavu političarke i lekarke dr Sande Rašković Ivić koju je objavio dnevni list „Danas“, a prema kojoj sam, navodno, primio ’hiperimuni gamaglobulin koji obezbeđuje otpornost’ na KOVID-19.

Odluku da odgovorim na ovu tvrdnju doneo sam pre svega zbog građana Srbije i zarad istine, jer važnije stvari od interesa našeg naroda – nema.

Od početka mog premijerskog, a potom i predsedničkog mandata, trudio sam se da se nikada i ni po čemu ne razlikujem od običnog naroda. Većina građana Srbije, ali i mojih političkih protivnika, ne može da ospori da sam delio sve teškoće, izazove i muke našeg naroda, uključujući i ovu ozbiljnu bolest koja je teško uzdrmala ceo svet i za čijim lekom tragaju najveći svetski medicinski stručnjaci.

Lično sam iskusio isti roditeljski strah i zebnju kao i svi drugi roditelji čija su deca bila pozitivna na korona virus, pa sam i na taj način delio sudbinu naših građana. Ponosan sam na činjenicu da moja deca nijednog trenutka nisu imala povlašćen tretman, baš kao što ni ja nikada ne bih dozvolio da o sebi brinem više, nego o svim ljudima u našoj Srbiji.

Malo je reći da ne znam šta je hiperimuni gamaglobulin, kao ni čemu tačno služi. Dakle, nikada nisam primio nikakav hiperimuni gamaglobulin, niti bilo šta drugo što bi me na bilo koji način izdvojilo od svih ostalih građana Srbije.

Od mojih prijatelja, medicinskih stručnjaka, saznao sam da je ovakva tvrdnja, blago rečeno, daleko od bilo kakve medicinske činjenice i istine. Štaviše, ovakva izjava bi mogla da bude čak i opasna, budući da živimo u vremenima u kojima su teorije zavere i nadrilekarstvo postali gotovo podjednako opasni, kao i sama ova bolest.

Stoga je danas više nego ikada potrebna ozbiljnost i odmerenost u izjavama ove vrste. Danas, kada se borimo da sačuvamo sve građane Srbije i kada gotovo svako nalazi za shodno da daje medicinska mišljenja i savete, ja ću nastaviti da se borim još jače i još više, bez odustajanja i bez kompromisa, jer smisao vođenja zemlje nije u pukom održanju vlasti i privilegijama, kao što je to bio slučaj za vreme vladavine onih političara koji su u Srbiji videli samo izvor bogaćenja i povlašćenog statusa za njih i njihove porodice.

Srbija je danas drugačija, Srbija i njena deca imaju budućnost!“

Related posts

Ministar Vulin: Da život običnog čoveka postane bezbrižniji

Bojana Kecic

Ministar Vulin uručio pisma dobrodošlice za 62 poginulih i ranjenih pripadnika MUP-a

Zorana Stekovic

Dan Specijalne brigade: Uvek spremni da odgovorimo na izazove

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija