26. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić obišao radnike na izgradnji nove kovid bolnice u Zemunu! Do drugog decembra prvi pacijenti

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je večeras radnike u trećoj smeni na izgradnji nove kovid bolnice na Vojnom kompleksu “Zemun ekonomija”.

-Blonice su nam prepune, ali gradimo nove. Radimo sve što možemo. Ovo dobro izgleda. Potpuno drugačije u odnosu na ono što smo videli prošli put – rekao je Vučić .

– Imamo ogroman broj pacijenata sutra će biti svakako najteži dan. Bolnice su nam prepune ali gradimo nove – rekao je Vučić.

Predsednik Vučić se zahvalio radnicima na trudu i radu i rekao da će država dati sve od sebe da pomogne bolesnima, kako bi dobili svu potrebnu negu.

Foto: TV Pink Printscreen

– Hvala na trudu, na energiji, na radu, na svemu. Imamo sve više bolesnih, treba nam prostor – rekao je Vučić radnicima i pitao ih hoće li biti završeno na vreme na šta su mu oni potvrdno odgovorili.

– Mi 2. decembra moramo da primimo prve pacijente. Pitanje je kako ćemo i do tada da idržimo – rekao je Vučić i dodao da ima 1.500 zaraženih do 22 sata, a to znači da će ići do 3.000 sutra.

Vučić je rekao da se do sada testirao 34 puta i da je negativan.

– Testirao sam se i sinoć i negativan sam. Od utorka očekujemo dodatni porast – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će za 24 biti gotova bolnica, a za 25 dana će biti primljeni prvi pacijenti.

Foto: TV Pink Printscreen

– Danas je najteži dana za Srbiju, verujem da ćemo sutra imati preko 3.000 zaraženih. Po broju preminulih smo među najboljima u Evropi, ali se plašim onoga što sledi – rekao je Vučić.

On se zahvalio članovima Kriznog štaba i zamolio ljude da ova bolnica, kao i ona u Kruševcu ne ostane jedini spas.

“Biće ovo je najveća bolnica u Srbiji”

Kako je dodao, neverovatno je da se za četiri meseca izgradi ovakva bolnica. Vučić je rekao da grad mora da gradi četiri trake odavde pa do batajnice.

– Imaćemo 250 mesta za intenzivnu negu, ovo će biti najveća takva bolnica u Srbiji -rekao je Vučić.

On je istakao da će bolnica imati najbolju opremu koja postoji, od respiratora, boca za kiseonik, aparata za anesteziju…

– U Kruševcu će biti završena bolnica 16, 17. decembra. Tamo će biti 150 mesta na intenzivnoj nezi. Ovde će biti 913 ležajeva, ljude ćemo moći u svakom trenutku da prebacimo na intenzivnu negu – rekao je Vučić.

– Grad ovde radi 500 metara fekalane kanalizacije, 400 metara vodovodne mreže, četiri trake. Država će pomoći ako treba. Uz bolnicu u Kruševcu, mislim da smo uradili sve što smo mogli – istakao je Vučić. Kako je dodao, imamo novce za crne dane.

– Ali računajte da čovek koji plaće sve doprinose godišnje plati samo dva dana u bolnici, zamislite kada nekoga držimo 30 dana u bolnici. To plaća država…Ali nemojte da dovodite svoje zdravlje u pitanje – naglasio je on.

“Molim građane da budu odgovorni, da sačuvamo živote”

On je apelovao na građane da sačuvaju živote i da ne može više da sluša zavereničke teorije kako je to nepostojeća bolest.

– Imamo ogroman broj zaraženih, ali srećom ne toliko baka i deka jer su oni zaraženi. Sutra će biti preko 3.000, brojevi su užasni – naglasio je Vučić.

– Koliki kreten treba da budete da izmislite da neko uvodi lokdaun zbog politike? Cela Evropa je to uradila, mi nećemo. Hoćemo da zaštitimo ugostitelje. Nisam zaražan u Crnoj Gori samo zato što nisam skidao masku, vidim da svi drugi jesu – dodao je predsednik Srbije.

On je zamolio ljude da budu odgovorni kako bi Srbija ostala najboljau Evropi po broju umrlih od korone. Ukazao je da je Srbija jedina u Evropi koja gradi dve kovid bolnice.

– Ovo će nas koštati 80 miliona evra, dve bolnice. Mislite da to pada sa neba? – dodao je predsednik i ukazao da mesta u bolnicama ima samo za još pet dana.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

-Teško mi pada kada vidim da je umrlo devet ljudi jer znam da je neko izgubio majku ili oca, brata ili sestru – podvukao je predsednik i ukazao da u zemljama u okruženju koje su upola menje umire mnogo više ljudi.

– Znate li koliko košta remdesivir? Đavo ipo. Srbija će besplatno vakcine da obezbedi. Jel neko pita kako? Niko. Ima ćup, izvadiće Vučić – rekao je predsednik.

Izvor: Pink

Related posts

Menadžment RTV Pančeva i Dunav Televizije najoštrije osuđuju jezive pretnje Vladimira Vuletića upućene predsedniku Vučiću

Jasmina Petkovic

Prva uplata zaposlenima do 10. avgusta, druga u septembru

Branislava Grčić

Predsednik PS-a Vulin: Drašković ćuti samo kada misli da nema ko da plati za njegove napade na Srbiju

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija