21. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo

Jesenja sadnja u botaničkoj bašti Poljoprivredne škole

U Poljoprivrednoj školi „Josif  Pančić“  pored redovne teoretske nastave, mnogo se ulaže i u praktičnu kako bi učenici što lakše savladali gradivo i stekli praktična znaja. Svakog proleća i jeseni organizuje se  i sadnja  kako bi  botanička bašta u ovoj školi imala što više različitih biljaka.

Učenice  četvrte godine  smera tehničar horikulture Jana Imbro  i Jovana Đerfi  vole priktičnu nastavu, jer tako  stiču znanje koje će im trebati po završetku škole. Pošto planiraju da nastave školovanje smatraju da im je neophodno da sve što su naučile u teoriji primene i u praksi.

Sadnja se organizuju svake jeseni i proleća. Ova današnja je značajna zato što je Poljoprvredna škola sada dobila i nove sadnice žbunstog i drvenstog ukrsnog bilja. To će omogućiti deci i da lakše savladaju stručne predmete, kaže Jasmina Dimitrijević, profesorka u Poljoprivrednoj školi.

Goran Bimbašić, direktor škole ističe da se koristi svaka prilika kako bi se škola ulepšala i uredila. I u narednom periodu koristiće se lepo vreme kako bi se odradilo što više praktične nastave napolju, ističu u Poljoprivrednoj školi „Josif Pančić“.

Related posts

ZELENOVIĆ IDE U POLITIČKU ISTORIJU: Šapčani ponovo izlaze na birališta!

Nikola Toadjer

“Dani jabuke” četvrti put u Crepaji

Jasmina Petkovic

Uskršnji bazar od 18. do 24. aprila

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija