20. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Pančevo

Otvoren Pančevački džez festival u Kulturnom centru

Tradicionalni “Pančevački džez festival” održava se  u Kulturnom centru uz pokroviteljstvo Grada Pančeva. Ljubitelji ove muzike moći će da uživaju do 7. novembra u koncertima velikih imena svetske džez scene.

“Pančevački džez festival” svečano je otvoren u Kulturnom centru Pančevo. Ova manifestacija traje već 23 godine i time potvrđuje svoj kvalitet.  Publika će ove godine i pored izmenjenog programa usled pandemije koronavirusa moći da sluša ne samo muzičare iz Srbije već i Hrvatske, Austrije i Izraela. Festival je otvorila umetnica Irina Karamarković sa muzičarima iz Beograda i ovom prilikom je rekla i kako je izgledao taj nastup.

Prve festivalske večeri nastupio je i izraelski pijanista Gaj Mintus, koji uz karakterističan svirački stil na koncertima zvuči poput kompletnog benda i izvodi jedinstven scenski performans. Ovim povodom gradska većnica za kulturu i omladinu istakla je da je Pančevo grad koji su oblikovali kultura i umetnost. Dodala je da bi trebalo da budemo ponosni na naš grad i mogućnosti koje nudi.

Organizatori ističu da će ceo festival biti snimljen i emitovan na mnogim televizijama u narednih godinu dana. Svi oni koji nisu bili u prilici da dođu do karata ipak će moći da uživaju u zvucima džeza.

Related posts

Održani lokalni izbori u Majdanpeku: SNS ostvarila istorijski trijumf!

Nikoleta Dragaš

Najmlađi Vojlovčani na maskenbalu u “Đetvanu”

Nikoleta Dragaš

Prva beba u Novoj godini

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija