21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

MINISTAR VULIN: Incko bolje da ćuti

„Stabilnost Bosne i Hercegovine je ugrožena izjavom šefa SDA da je bošnjačkim glasovima izabran hrvatski predstavnik u predsedništvu BiH i pretnjom da će svi hrvatski predstavnici biti izabrani po volji SDA.

Kongresna deklaracija SDA koja za svoj krajnji cilj ima ukidanje Republike Srpske izgleda nije poznata visokom predstavniku jer da jeste upozorio bi na destabilizaciju BiH koju je izazvala.

Mogao je Incko da se oglasi i kada su Džaferović i Komšić rekli da je Kosovo država iako je politika BiH da je Kosovo deo Srbije. Mogao je Incko da pita i zašto niko nije uhapšen zbog pokušaja ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici kao što je trebao i da se zahvali Vučiću što čuva integritet BiH i kada nosioci najviše vlasti u Sarajevu napadaju i njega i Srbiju.

Pošto je ćutao o tome mogao je da ćuti i o mojim izjavama, ali kada je već progovorio, neka mi odgovori, a zašto po njemu Šiptari na Kosovu mogu da formiraju državu na teritoriji članice UN a Srbi u BiH ne mogu.

Dok čekam odgovor samo da još jednom naglasim, dejtonska BiH je suverena država čiji teritorijalni integritet ne ugrožava Srbija  ali ugrožava nepoštovanje Dejtona i pokušaj njegove promene“, izjavio je za Novosti ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovarajući na izveštaj visokog predstavnika međunarodne zajednice za BiH Valentina Incka u kome je između ostalog istakao da Dodikove izjave kojima status RS povezuje s Kosovom imaju podršku u državnom vrhu Srbije, pri čemu je direktno ukazao na ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina.

Related posts

“Pantransport” ima novi red vožnje

Mica Milakov

Lekari napominju da nagle promene vremena nisu uvek prijatne

Ivana Bogdanovski

Servisne informacije za 13. mart

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija