26. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

“Brose” donirao “Robota” ZZJZ

Kompanija „Brose“ koja otvara svoju fabriku u Severnoj industrijskoj zoni donirala je pančevačkom Zavodu za javno zdrave automatski ekstraktor za pripremu uzoraka za PCR testiranje. Vrednost donacije iznosi oko 3 miliona dinara, i nakon instalacije tzv „Robota“ kapaciteti Zavoda za testiranje biće udvostručeni.

Inicijativa za nabavku novog esktraktora za pančevački Zavod za javno zdravlje potekla je od gradonačelnika Pančeva Aleksandra Stevanovića, koji je sa zamenicom Draganom Kuprešanin, direktorkom ove ustanove dr Ljiljanom Lazć i direktorom kompanije „Brose“ Romanom Strakošem obišao prostorije gde se uzimaju uzorci za PCR na lokaciji u Opštoj Bolnici.

Vrednost donacije, odnosno kupovina automatskog ekstraktora tzv „Robota“ koštala je preko 3 miliona dinara. Novac je obezbedila kompanija „Brose“.

Zavod za javno zdravlje radi analize na virus Kovid 19 za sve građane sa teritorije južnog Banata. Nabavka ovog aparata omogućiće veći broj testiranja.

Aparat se nalazi u prostorijama Zavoda koje se trenutno nalaze u Očnoj bolnici gde se obavlja PCR testiranje.

Related posts

Pacijenti ambulante “Novi svet” privremeno u stanici “Centar 2”

Jasmina Petkovic

OTVOREN AUTOPUT “MILOŠ VELIKI”! Vučić: Izgradićemo 5000 KILOMETARA PUTEVA u naredne četiri godine! Uložićemo MILIJARDU EVRA!

Mica Milakov

Dva gola “Želje” u Kuli za maksimalan učinak

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija