20. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Vulin: Srbija pouzdan partner SAD u borbi protiv svih oblika kriminala

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Entonijem Godfrijem o nastavku saradnje dve zemlje u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma i ilegalne trgovine narkoticima.

Ministar Vulin naglasio da je Srbija pouzdan partner SAD u borbi protiv svih oblika kriminala i da će se saradnja između Ministarstva unutrašnjih poslova i agencija za sprovođenje zakona SAD nastaviti kroz započete projekte i obuke, ali i nove inicijative koje doprinose jačanju kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prema njegovim rečima, saradnja organa bezbednosti dve države kroz zajedničke akcije usmerene na borbu protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala dala je dobre rezultate i taj vid saradnje biće i ubuduće nastavljen.

Ambasador Godfri rekao je da je zadovoljan saradnjom koja je ostvarena do sada i izrazio uverenje da će se ona nastaviti i u budućnosti.

Na sastanku je bilo reči i o postupanju policije tokom  julskih  protesta u Beogradu, a ambasador Godfri je istakao da ceni uzdržanost koju su pokazali policijski službenici tokom protesta i naglasio potrebu da svi građani Srbije mogu slobodno da izraze svoje stavove.

Foto: mup.gov.rs

Related posts

Predsednik Vučić: Razgovori s Albancima važni za mir i stabilnost

Zorana Stekovic

Praznični red vožnje ATP-a

Nikoleta Dragaš

Vučićeva poruka na UNESKO-vom tviteru

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija