2. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Za deratizaciju 10 miliona iz gradskog budžeta

Pri kraju je jesenja sistemska deratizacija na teritoriji grada Pančeva. Deratizacija je besplatna, a iz gradskog budžeta je za tu svrhu izdvojeno oko deset miliona dinara.

Sistematska deratizacija predstavlja preventivnu meru zaštite stanovništva od zaraznih bolesti. Boravak štetnih glodara u prostorima u kojima povremeno ili stalno borave ljudi, predstavlja rizik od prenošenja zaraznih bolesti. Osim toga, glodari nanose i velike materijalne. Deratizacija na teritoriji grada Pančeva je besplatna, a za tu svrhu iz gradskog budžeta izdvojena su značajna sredstva ističe Katarina Banjai, članica gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj.

Faktori koji doprinose prenamnožavanju štetnih glodara su neredovno odnošenje smeća, stari podrumi sa zemljanim podovima, neuređeni podrumi i dvorišta, stare oštećene zgrade. Radivoje Nikolić iz Dolova ističe da je zadovoljan što iz godine u godinu Grad pomaže ljudima u borbi protiv glodara.

Sistematskom deratizacijom biće obuhvaćeno oko 1300 stambenih zgrada, oko 30 hiljada individualnih domaćinstava, ne higijenska naselja, divlje deponije i probalj ističe Banjai.

Related posts

PU Pančevo : Oprezno sa pirotehnikom tokom praznika

Mica Milakov

Pelemiš: Virus se širi onoliko koliko mu dozvolimo

Branislava Grčić

Pavićević i Jovović obišli povratnička sela Babuš i Babljak

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija