21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Paketi pomoći za raseljene i izbegle

Grad Pančevo svake godine učestvuje u projektima za pomoć izbeglim i raseljenim licima, a ona se odnosi na dodelu građevinskog materijala, rešavanje stambenog pitanja, jednokratnu pomoć i slično. Ove godine paket građevinskogmaterijala dobila je 21 porodica, a u planu je podela novih 15 paketa.

Četvoročlana porodica Radaković jedna je od izbeglih porodicakoja je, zahvaljujući pomoći Grada Pančeva, dobila građevinski materijal za renoviranje kuće. Oni su 1991. godine izbegli iz Moslavine, a njihov životnije bio lak.

Grad Pančevo ima višegodišnju uspešnu saradnju sa međunarodnim organizacijama i sa Komesarijatom za izbegla i raseljena lica.

Gradski većnik zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Milenko Čučković kaže da  je porodica Radaković samo jedna od mnogih koje će u okviru regionalnog stambenog programa za zbrinjavanje izbeglica dobiti paket građevinskog materijala u vrednosti od 9000 evra.

Grad Pančevo će i u sledećoj godini obezbediti sredstva za pomoć izbeglim i raseljenim licima, kako bi se oni osećali kao kod svoje kuće.

Related posts

Pijačni barometar

Jasmina Petkovic

SERVISNE INFORMACIJE 09.09.2021.

Jelena Obradović

Uhapšen osumnjičeni za izazivanje incidenta ispred Narodne skupštine Republike Srbije

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija