24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Alibunar Najvažnije Vesti

Školski pribor za decu iz socijalno ugroženih porodica u Opštini Alibunar

U Opštini Alibunar počela je podela školskog pribora za decu koja dolaze iz socijalno ugroženih porodica. Pribor će dobiti oko 450 mališana iz Alibunara, a prvi paketi stigli su u osnovnu školu u Vladimirovcu.

Opština Alibunar obezbedila je školski pribor za likovno koji je podeljen đacima u osnovnoj školi “1. maj” u Vladimirovcu. Podela paketa će se nastaviti i u narednom perodu.

Iako je uobičajena praksa da se đacima prvacima poželi srećan polazak u školu prigodnim poklon paketima koje finansira lokalna samouprava, Opština Alibunar uspela je da i u ovom periodu, u kojem se svi susrećemo sa različitim problemima zbog virusa Covid-19, obezbedi još jedan kontigent pomoći. Ovoga puta za mališane romske nacionalnosti i one koji potiču iz socijalno ugroženih porodica.

Inače osnovnu školu “1. maj” u Vladimirovcu, pohađa oko 340 đaka, jer je ona najveća u opštini. Ona je između ostalog potpuno rekonstruisana sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Ceo posao koštao je oko 315 miliona dinara.

Petar Glanda direktor Paketi koji su podeljeni u Vladimrovcu su samo deo kontigenta školskog pribora za đake koji će u narednom periodu biti distribuiran i u ostale obrazovne ustanove na teritoriji Opštine Alibunar.

Related posts

Sevisne informacije za nedelju 18. novembar, četiri intervencije na javnim mestima

Mica Milakov

Novi parking u Banatskom Brestovcu

Jasmina Petkovic

Petković: Teški razgovori, srpski tim se borio argumentima

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija