26. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Ministar Vulin razgovarao sa ambasadorom Bocan-Harčenkom

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom o daljem nastavku saradnje dve zemlje u oblasti bezbednosti.

Ministar Vulin je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti dalju saradnju sa svim bezbednosnim institucijama Ruske Federacije posebno u oblasti borbe protiv terorizma, organizovanog i visokotehnološkog kriminala, ilegalne trgovine narkoticima, kao i u oblasti vanrednih situacija.

Prema njegovim rečima, obuke policijskih službenika, koje su sprovođene u saradnji sa Savetom bezbednosti Ruske Federacije, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Federalnom službom obezbeđenja, Federalnom službom vojske Nacionalne garde i drugim institucijama biće nastavljene po normalizaciji epidemiološke situacije.

Ambasador Harčenko naglasio je da je saradnja u oblasti bezbednosti dve zemlje dobra i da postoji prostor za njeno dalje unapređenje kroz nove inicijative i zajedničke projekte.

Harčenko je izrazio zahvalnost ministru Vulinu na ličnom angažmanu kojim je doprineo unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti odbrane.

Foto: mup.rs

Related posts

Vaskršnja poslanica patrijarha Irineja

Bojana Kecic

Predsednik Vučić sa predstavnicima Srba sa KiM: O zaključcima u naredna 72 sata

Zorana Stekovic

Merkelova će predsedniku Vučiću izneti plan za KiM

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija