17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Ministar Vulin razgovarao sa ambasadorom Bocan-Harčenkom

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom o daljem nastavku saradnje dve zemlje u oblasti bezbednosti.

Ministar Vulin je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti dalju saradnju sa svim bezbednosnim institucijama Ruske Federacije posebno u oblasti borbe protiv terorizma, organizovanog i visokotehnološkog kriminala, ilegalne trgovine narkoticima, kao i u oblasti vanrednih situacija.

Prema njegovim rečima, obuke policijskih službenika, koje su sprovođene u saradnji sa Savetom bezbednosti Ruske Federacije, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Federalnom službom obezbeđenja, Federalnom službom vojske Nacionalne garde i drugim institucijama biće nastavljene po normalizaciji epidemiološke situacije.

Ambasador Harčenko naglasio je da je saradnja u oblasti bezbednosti dve zemlje dobra i da postoji prostor za njeno dalje unapređenje kroz nove inicijative i zajedničke projekte.

Harčenko je izrazio zahvalnost ministru Vulinu na ličnom angažmanu kojim je doprineo unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti odbrane.

Foto: mup.rs

Related posts

Predsednik Vučić: Si Đinping potvrdio dolazak u Srbiju! Saradnja sa Kinom je izvanredna

Branislava Grčić

Đoković osvojio titulu na turniru u Beogradu

Ivana Bogdanovski

Fudbaleri „Železničara“ pretrpeli su poraz u 12.kolu Prve lige Srbije

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija