24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Jedna intervencija na javnom mestu

Umeren broj ambulantnih pregleda bio je u Hitnoj pomoći. Najteže je bilo pacijentima koji imaju visok krvni pritisak i koji i pored redovne terapije nisu mogli da regulišu njegove vrednosti već su tražili pomoć i savet lekara.      

Vikend  u Pančevu protekao relativno mirno sa samo jednom intervencijom na jevnom mestu zbog alkoholisane osobe.

Noć za nama protekla mirno , bilo 29 ambulantnih pregleda 6 kućnih poseta i jedna intervencija na javnom mestu alkoholisana osoba kod Grge. Beležimo i nešto veći broj pacijenta koji se javljaju zbog povišene temperature.Apelujem na naše pacijente da prvo izmere temperaturu pa onda pozovu Hitnu pomoć da bi naša ekipa znala kako da izađe na teren.Oni svakako moraju da pozovu Hitnu pomoć ukolko se radi o nepokretnoj osobi a ostali se javljaju u kovid ambulantu. – izjavila dr Aleksandra Gavrlilović.

Pacijenti kojima je potrebna lekarska pomoć i dolaze u Hitnu pomoć moraju da imaju masku.
Na vratima piše da je maska obavezna kao i merenje temperature. Treba  da poštujemo propisane mere nošenje maske i držanje distance kako bi što bezbednije sačekali vakcinu protiv kovida 19.

Related posts

Put Opovo–Debeljača do oktobra

Vanja Vićentić

Sodara i Centar bez grejanja zbog havarije

Mica Milakov

Vučić: Saradnja sa Češkom da bude još mnogo bolja

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija