25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić iz Podgorice: Srbija hoće najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom, ali nikome nećemo da se izvinjavamo što brže napredujemo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da se Srbija ni na koji način ne meša u sastav nove vlade u Crnoj Gori, već da to rade druge zemlje, ali da tim drugim zemljama u Crnoj Gori to ne smeju da kažu.

Kako je rekao, kada nešto o vladi kaže američki ambasador ili neko drugi, onda niko ne reaguje, a Srbija se napada za mešanje bez osnova i pokrića:

“Sve se svodi na to da se suzbije uticaj Srbije i da se govori o navodnoj ugroženosti mnogih u regionu od strane Srbije, što je notorna neistina. Srbija je dobra i sve je dobro kada je Srbija slaba i bez uticaja i ekonomske snage, dok problem imamo ako Srbija krene da jača i postane snažnija. Onda Sbija nikome nije dobra i govore da vodimo hegemonističku politiku”, istakao je Vučić.

Ponovio je da on, za razliku od Mandića i Kneževića, nikada ne bi podržao nikakvu manjinsku vladu.

Predsednik Srbije dodaje da se ispostavilo da oni i neće u fotelju, ali da su upravo oni koji su govorili da ih fotelja ne interesuje ušli u sve fotelje.

Ipak, kaže, ne interesuje ga ta vrsta licemerja i dvostrukih standarda.

Brine ga, kaže, jedan drugi, opasan fenomen, i u svetu, pa i u Srbiji, da ljudi koji imaju podršku tri ili četiri odsto glasača hoće da vladaju samo zato što imaju podršku tajkuna i medija.

Tako su, dodaje, i u CG neki rekli da neće da se vlada formira proporcionalno broju glasova, čime su poručili da ih baš briga za koga je glasao narod.

“Ipak, nećemo ni u to da se mešamo, samo nemojte da nam govorite da smo mi krivi. Srbija hoće najbolje moguće odnose sa CG i učinićemo sve da takve odnose i izgradimo, ali da se izvinjavamo svakome samo zato što brže napredujemo i imamo veću stopu rasta, ne pada mi napamet. Niti za nase političke stavove i zato što ću da se sretnem sa nekim od prijatelja , sa njima ću uvek da se sretnem i ako budu imali i nula odsto glasova”, poručio je Vučić.

Vučić o susretu Krivokapića i Mlađana Đorđevića: Svako se sreće s kim želi

Vučić je rekao da nema nikakav problem s tim što se Zdravko Krivokapić sreo sa Mlađanom Đorđevićem.

“Svako se sreće s kim želi, on (Krivokapić) sa Mlađanom, ja sa Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, svako s kim mu je drago, osim ako nije posao. Ako je posao, srešću se i sa Krivokapićem i sa Đukanovićem, jer je jedan budući premijer, a drugi predsednik”, rekao je Vučić.

Susreti i razgovori političkih lidera u regionu uvek su korisni, kaže:

“Politika nije pitanje emocija, takve vrste susreta su naša obaveza i posao”, rekao je Vučić u odgovoru na pitanje novinara kako bi javnost reagovala da se u Crnoj Gori sreo sa Đukanovićem ili Duškom Markovićem, kao što se Krivokapić susreo sa kumom Dragana Đilasa.

Related posts

Predsednik Vučić: Od Nemanje Srbi državotvorni narod, spomenik je priča o nama

Vanja Vićentić

Prošireni kapaciteti na pristanu u Kovinu

Vanja Vićentić

Dom omladine i Klub Mislilac obradovali mališane u bolnici i Sigurnoj kući

Miroslava Cvejin

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija