27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić danas u Srpskoj kući, potom na sahrani Amfilohija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće danas pre podne “Srpsku kuću” u Podgorici.

Vučić bi, prema planu, sedište institucija i organizacija koje su osnovane radi očuvanja kulturnog i nacionalnog identiteta srpskog naroda, a za čiju izgranju je Vlada Srbije izdvojila 3,4 miliona evra, trebalo da poseti oko 9.45 sati.

U “Srpskoj kući” su smeštene Matica srpska, Institut za srpsku kulturu, Srpski nacionalni savj et, Udruženje književnika srpskog naroda, Srpska televizija, Srpski radio, novine, portali, Srpski kulturni centar. . . 

Posle toga, predsednik Srbije prisustvovaće u 11.00 sati u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici sahrani mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Na sahrani će govoriti patrijarh srpski Irinej, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, mandatar Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, predsednik Skupštine Aleksa Bečić i pisac Matija Bećković.

Vučić je juče popodne stigao u Crnu Goru, potom se privatno sastao sa liderima srpskih stranaka Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, a potom je imao izuzetno gledan intervju na lokalnoj “TV Vijesti”, gde je odgovarao na brojna pitanja, uključujući i optužbe da se meša u sastav Vlade Crne Gore, kao i o odnosima sa predsednikom Milom Đukanovićem. 

“Ne mešam se u formiranje nove vlade u Podgorici. Ne želim da se mešam. Nisam američka ambasadorka, niti bilo ko drugi da od mene možete da čujete ko treba, a ko ne treba da uđe u vladu”, kazao je Vučić i saopštio da se u susretu sa liderima Demokratskog fronta nije saglasio sa njihovom odlukom da podrže manjinsku vladu, ali da je poštuje. 

Rekao je da ima “pristojan” odnos sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, ali da imaju “potpuno različit stav prema srpskom narodu i poziciji srpskog naroda u Crnoj Gori, što nikada nisu krili jedan od drugoga”. 

Kasnije je u izjavi za srpske medije rekao da ga Đukanović nije kontaktirao nakon odluke da dođe u Crnu Goru, ali da je delegacija Srbije u Podgorici dočekana na najbolji mogući način.

Foto: tanjug

Related posts

Vučić u razgovoru s Gebrejesusom pohvalio zalaganje SZO

Jasmina Petkovic

Među 67 zaraženih na „Dedinju“ najviše anesteziologa, hirurga i sestara

Branislava Grčić

Novi datumi popuštanja mera

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija