24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić: Amfilohije je razumeo sa kakvim se problemima susrećem, ne mešam se u formiranje vlade u Crnoj Gori

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je došao u Podgoricu, na sahranu mitropolita Amfilohija, jer je želeo da pokaže poštovanje prema takvom, značajnom za narod, čoveku, kao i koliko mu je žao što se njegova smrt dogodila u istorijskom trenutku u kome bi, kako je rekao, znanje i mudrost mitropolita bila potrebna.

Vučić je, gostujući na podgoričkoj TV Vijesti, još jednom izrazio saučešće SPC i narodu u Crnoj Gori.

“On je nesumnjivo bio značajna licncost, velika i važna ličnost i u srpskom narodu i u Crnoj Gori”, rekao je Vučić.

“Ne spadam u sujetne ljude koji bi trebalo da se rukovode time šta je ko o njemu govorio i upravo zato sam se i više puta sastao sa mitropolitom i posle svih reči koje je izgovorio”, rekao je Vučić.

On je naveo da je njihov poslednji susret, 24. septembra, bio odličan, dodajući da mu je prisustvovao i mitropolit budimljansko-nikšićki Joanikije.

“Amfilohije je tada rekao da tek sada razume sa kolikim se mukama suočavam kao predsednik i da bolje shvata šta su državni poslovi i kako je njima teško upravljati”, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da ne želi da se meša u formiranje vlade u Crnoj Gori i da on “nije američka ambasadorka da određuje ko treba, a ko ne treba da bude u vladi”.

“Nemam nikakve ambicije. Ne želim da kontrolišem ni Krivokapića, ni Mandića, ni Kneževića”, naveo je predsednik Srbije.

Related posts

Opovački Spartanci nižu uspehe

Mica Milakov

Relaksacija na Tamišu uz “Sportiko”

Ivana Bogdanovski

Ambasada Češke i Slovačke obeležile tri značajna jubileja

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija