15. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

Скупштина АП Војводине бира Покрајинску владу

Foto:Tanjug

U Velikoj sali Skupštine AP Vojvodine održana je 2. sednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.Poslanici su usvojili Predlog odluke o izboru predsednika i članova odbora Skupštine autonomne pokrajine Vojvodine.Po završetku druge sednice, biće održana 3. sednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.Za treću sednicu predložen je dnevni red – Izbor pokrajinske vlade.Pokrajinsku vladu činiće SNS, SDPS, SVM, DSHV, PS, ali i SPS-JS.

Poznato je da u vladi ostaju sekretar za zdravstvo Zoran Gojković (SNS), sekretarka za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević (SNS), sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić (SNS), sekretarka za finansije Smiljka Jovanović (SNS), sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević (SNS) i sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić (PS).

Dosadašnji sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić (SNS) najverovatnije prelazi u sektor energetike, građevinarstva i saobraćaja, dok na čelo sekretarijata za privredu i turizam dolazi Nenad Ivanišević, predsednik pokrajinskog odbora SDPS.

Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić (SNS) biće postavljen za sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u Pokrajinskoj vladi, a predsednik mesne zajednice Omladinski pokret, nekadašnji predsednik udruženja “Bute dobri” Dane Basta (SNS) postaje sekretar za sport i omladinu.

Related posts

Radionice veza u “Etno-kutku”

Nikoleta Dragaš

Na Vojničkom groblju u Kovinu parastos žrtvama Velikog rata

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin pisao predsedniku Vučiću da preduzme mere na zaštiti stanovništva

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija