21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

Скупштина АП Војводине бира Покрајинску владу

Foto:Tanjug

U Velikoj sali Skupštine AP Vojvodine održana je 2. sednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.Poslanici su usvojili Predlog odluke o izboru predsednika i članova odbora Skupštine autonomne pokrajine Vojvodine.Po završetku druge sednice, biće održana 3. sednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.Za treću sednicu predložen je dnevni red – Izbor pokrajinske vlade.Pokrajinsku vladu činiće SNS, SDPS, SVM, DSHV, PS, ali i SPS-JS.

Poznato je da u vladi ostaju sekretar za zdravstvo Zoran Gojković (SNS), sekretarka za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević (SNS), sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić (SNS), sekretarka za finansije Smiljka Jovanović (SNS), sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević (SNS) i sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić (PS).

Dosadašnji sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić (SNS) najverovatnije prelazi u sektor energetike, građevinarstva i saobraćaja, dok na čelo sekretarijata za privredu i turizam dolazi Nenad Ivanišević, predsednik pokrajinskog odbora SDPS.

Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić (SNS) biće postavljen za sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u Pokrajinskoj vladi, a predsednik mesne zajednice Omladinski pokret, nekadašnji predsednik udruženja “Bute dobri” Dane Basta (SNS) postaje sekretar za sport i omladinu.

Related posts

Zbog kršenja mera prevencije Bečejcima izrečene prve kazne

Bojana Kecic

Sprovedena akcija čišćenja priobalja Tamiša

Ivana Bogdanovski

Vučić na aerodromu u Batajnici

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija