27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Ko je Branislava Opranović? Baba vojvođanski separatista…

Baba vojvođanski separatista… Broj godina života nije prepreka pojedinim vojvođanskim separatistima da budu aktivni, primer toga je baba Branislava Opranović. Branislava Opranović iako ulazi u ozbiljne godine života jedan je od najaktivnijih vojvođanskih separatista u Novom Sadu i Vojvodini. Ko je baba Branislava Opranović? 

Branislava Opranović je dugogodišnji član separatističke organizacije “Nezavisnog društva novinara Vojvodine”. U ovoj organizaciji nalazi se na funkciji člana Saveta. Branislava Opranović je završila žurnalistiku u Zagrebu. Skupština “Nezavisnog društva novinara Vojvodine” je ove godine u Savet izabrala i Žužanu Serenčeš, Lasla Vegela, Teofila Pančića i Čabu Presburgera. Branislava Opranović je takođe i novinar separatističkog portala “Autonomija” koji je u vlasništvu “Nezavisnog društva novinara Vojvodine”.

Branislava Opranović i ne krije da je vojvođanski separatista. Svi vovjođanski i šiptarski separatisti podržavaju nezavisnu Kataloniju. Na društvenim mrežama često podržava nezavisnu Kataloniju i kači zastave Katalonije. Branislava Opranović pored toga što postavlja slike na društvenim mrežama ima takođe i druge separatističke ispade. Tako Branislava Opranović za Uskrs farba jaja u bojama i simbolima vojvođanske zastave, zatim postavlja slike precrtane srpske tradicionalne zastave iz 1848. godine. Ova zastava usvojena je kao zvanična zastava Vojvodine 2014-2015 godine koju vojvođanski separatisti ne priznaju. 

Branislava Opranović je aktivno učestvovala u protestima u zadnjih nekoliko godina. Na pojedinim protestima i sama je bila govornik što možete videti na slici. Ona je učestvovala na protestima “Podrži RTV”, protestima nevladinih organizacija, kao i protestima antifašističkih i levičarskih grupa. Na portalu “Autonomija” napisala je veliki broj tekstova koji napadaju bilo kakvu ideju jačanja srpskog identiteta u Vojvodini. Navešćemo i jednu provokaciju Branislave Opranović iz jednog njenog teksta. Ona je napisala u jednom svom tekstu na portalu “Autonomija” ,”zašto neki mogu da vole Kosovo, a ona ne može da voli Vojvodinu”.

Izvor:Prismotra .rs

Related posts

PS: Sve opraštamo Šutanovcu, jer je uništio DS

Miroslava Cvejin

Novi zakon o Vojsci Srbije

Zorana Stekovic

RK Dinamo u finalu Kupa Srbije

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija