30. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Andrija Jorgić izabran za generalnog sekretara Šahovskog saveza Srbije

Na 13. sednici UO Šahovskog saveza Srbije održanoj 26.10.2020. godine, prvoj koju je vodio novoizabrani predsednik ŠSS Dragan Lazić, doneto je više važnih odluka, od kojih su svakako najinteresantnije imenovanje, na predlog Lazića, Andrije Jorgića za generalnog sekretara i Obrena Ćetkovića za potpredsednika UO ŠSS.

I pored velikih poteškoća u kojima se nalazi ŠSS,zajedno sa predsednikom, gospodinom  Lazićem i Ministarstvom omladine i sporta vratićemo šah na mesto koje mu pripada, izjavio je Andrija Jorgić. Predsednik Saveza Dragan Lazić imenovan je za delegata ŠSS u svetskoj i evropskoj šahovskoj federaciji ( FIDE i  ECU).

Na sednici je razmatrana i vrlo složena aktuelna finansijska i organizaciona struktura situacija Saveza. Usvojen je i prvi paket mera racionalizacije, a članovi UO odrekli su se dnevnica i putnih troškova sve dok se finansijska situacija ne popravi. Iskazano je potpuno jedinstvo u delu potrebe formiranja sponzorskog pula, kao i ozbiljnog aktiviranja svih resornih komisija i odbora Saveza. Razmatrani su izveštaji sudija kao i finansijski izveštaji sa održane prve ženske i prve muške lige Srbije i zatražena dopuna finansijskog izveštaja.

U narednih 7 dana predstoje veoma važni razgovori sa Ministarstvom omladine i sporta, kao i sa sponzorima i hotelima, potencijalnim domaćinima ženskog i muškog seniorskog šampionata. Zbog vrlo složene finansijske situacije još uvek je potpuno neizvesno održavanje ovih šampionata.

Related posts

Nove mere Kriznog štaba – tržni centri i ugostiteljski objekti ostaju zaključani

Aleksandra Miloševska

Ljajić: Ministarstvo neće oduzimati licence agencijama, rešenje za 10 dana

Bojana Kecic

U aferama “Jovanjica” i “Belivuk” učestvovali predstavnici državnih struktura

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija