2. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić se sastao sa ambasadorkom Čen Bo

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo.

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen su razgovarali o rezultatima borbe protiv zarazne bolesti KOVID-19 u Srbiji i Kini. Predsednik Vučić se interesovao za rezultate kineskih stručnjaka u razvoju vakcine protiv korona virusa i izrazio zadovoljstvo njihovim napretkom. On je i ovom prilikom izrazio zahvalnost predsedniku Siju i Kini na velikoj pomoći u borbi sa pandemijom, koja je omogućila da Srbija postiže bolje rezultate od većine drugih zemalja.

Predsednik Vučić je rekao da je nedavna poseta člana Politbiroa CK KP Kine i direktora Kancelarije Komisije za spoljne poslove Jang Điečija potvrdila da Srbija i Kina uspešno grade bilateralne odnose i razvijaju saradnju u svim oblastima i izrazio nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti da bude realizovana poseta predsednika Sija Srbiji. Ambasadorka Čen je prenela veliko zadovoljstvo visokog kineskog zvaničnika Janga posetom Srbiji i razgovorima sa predsednikom Vučićem. Predsednik Vučić je ovom prilikom uputio pozdrave predsedniku Siju i izrazio zahvalnost na političkoj i ekonomskoj podršci Kine našoj zemlji.

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen su zajedno razmotrili konkretne projekte na kojima Srbija i Kina zajedno rade, poput deonice auto-puta Preljina-Požega, obilaznice oko Beograda i pruge Beograd-Stara Pazova. Oni su konstatovali da ti projekti dobro napreduju, kao i pripreme za realizaciju projekta Fruškogorski koridor. U isto vreme su naglasili značaj projekta regulacije otpadnih voda i izgradnje kanalizacione mreže.  Dvoje sagovornika su se saglasili da dobrom napretku doprinosi međusobno razumevanje, koje karakteriše odnose dveju zemalja i dvojice predsednika.

Foto: tanjug

Related posts

Počinje letnja sezona vožnje katamaranom „Panuka“

Branislava Grčić

Nova 254 slučaja virusa Covid-19 u Južnom Banatu

Aleksandra Miloševska

Špijuni u našoj vojsci! Ko je Nikola Lunić?

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija