27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Porast novoobolelih i u Vojvodini

Foto: pixabay

Situacija sa koronavirusom u Srbiji se pogoršava, upozoravaju epidemiolozi, a kako je izjavio epidemiolog Predrag Kon, jučerašnji visok broj novoobolelih nije neočekivan, ali je situacija posebno kritična u Beogradu.

Prvi put od početka epidemije Srbija beleži više od hiljadu slučajeva u jednom danu, 1053. Preminulih je pet, ukupno 798.

U bolnicama se trenutno leči 823 pacijenta, a njih 38 je na respiratoru. Najviše, 590 je u Beogradu. Broj je udvostručen u Vojvodini, a raste i u Užicu, Kragujevcu i Šapcu.

Korona virus često nema nikakve simptome, a virus se prenosi, svako može da bude ugrožen, i mladi i stari, i oni sa jakim imunitetom i hronični pacijenti.

9.12 – Gojković: Novi podaci za pokrajinu kažu da je u poslednja 24 časa registrovano preko 130 zaraženih, što je za jednu trećinu više u odnosu na prethodni dan. Najviše inficiranih je Novom Sadu – 73, za kojim slede Zrenjanin i Pančevo.

9.05 – Janković: Borimo se da održimo kontrolu nad tokom epidemije

Imunolog i član Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19 Srđa Janković kaže da je u ovom momentu važno da se održi kontrola nad tokom epidemije virusa korona.

08.47 – U Rasinskom okrugu zaraženo sedam učenika, pet u Trsteniku

U Rasinskom okrugu korona virusom je zaraženo sedam učenika, od kojih pet u Trsteniku, ali se, kako navode epidemiolozi, zaražavanje nije desilo u školama, već u kafićima i u porodici.

8.40 – U užičkoj bolnici dvoje kritično, više pacijenata u Krčagovu

U užičkoj bolnici hospitalizovano je četvoro pacijenata pozitivnih i suspektnih na kovid-19, od kojih je dvoje na respiratorima, saopštila je PR Zdravstvenog centra Užice Danijela Vasiljević.

Related posts

Ponovo više od 3.000 pozitivnih osoba na korona virus u Srbiji

Vanja Vićentić

OBRADOVIĆ:SRAMOTA JE IZVRGAVATI RUGLU ZBOG DRUGAČIJEG STAVA

Mica Milakov

Dramska sekcija u Klubu za odrasla i stara lica

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija