25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

Po čijem nalogu žuta Ljubinka ruši Lukašenka?

Taman kada pomislite da ne može dalje, da je već istrošila sve neoliberalne fraze i floskuje, da se umorila od blaćenja predsednika Vučića i podrivanja demokratski izabranih vlasti u Srbiji, ona učini sledeće – obruši se na novog suverenog predsednika. Ovog puta na redu je Aleksandar Grigorijevič Lukašenko. Nakon blistave i ubedljive, kao kap vode iz beloruskih reka čiste pobede predsednika Lukašenka na poslednjim izborima, na njega su se obrušili svi zapadnjački dušebrižnici. 

Od Vašingtona, preko Brisela, do Talina. Svi u jedan glas govore o falsifikacijama, manjku ljudskih prava, brutalnosti policije. Već unapred pripremljen i nama dobro poznat scenario. I to nije ništa novo. Lepeza otporaških i spovskih fraza i smicalica, kojima je rušena vlast i ovde i kojima su potpomognute “demokratske” promene, koje su nam donele tajkunizaciju, rasprodaju zemlje i fabrika, izdaju Kosmeta i Republike Srpske, odsustvo bilo kakvog vida patriotizma i promisli u korist svoje države. Sve je to dobro poznato. 

Kao što je i poznato da je Ljubinka Milinčić, urednica srpske redakcije Sputnjika, tada bila urednik zvaničnog lista Demokratske stranke “Demokratija”. Baš u ono vreme kada je njen šef Zoran Đinđić sa udobne udaljenosti pozivao na još žešće udare NATO agresora i kada su njeni patrijski drugovi opstruisali mobilizaciju i pružanje otpora zlikovcima koji su ovu zemlju 78 dana zasipali uranijumom i plutonijumom. RAT JE OTAC SVIH STVARI – kažu stari Grci. I zaista, u ratu se svako razotkrije. 

I junak i kukavica i čovek i sadista i patriota i izdajnik. U isto vreme dok su našu zemlju zasipali bombama ovi što danas prozivaju Lukašenka za nepoštovanje ljudskih prava, upravo je beloruski predsednik kao jedini svetski lider došao u našu zemlju u momentu kada je bila napadnuta, bez straha i nepokolebljiv kakav je uvek bio. Lukašenko je tada SR Jugoslaviji stavio na raspolaganje kompletno naoružanje kojim Minsk raspolaže, rekavši – “Braćo Srbi, sve što imamo vaše je!”. 

Poznato je da je Batka Lukašenko suvereni vladar. Da ne trpi bilo čije naredbe, dolazile one iz Berlina ili Moskve. On je predsednik Republike Belorusije i isključivo mu je stalo do interesa beloruskog naroda. Zbog toga je znao biti na udaru i moskovskih medija, ne samo zapadnih. Ali nikada, ni izbliza na nivou na kom je to danas pred baražnom vatrom žute Ljubinke i njenih uposlenika. Njenih satrapa koji su svi odreda bivši učesnici prevrata 5. oktobra, bivši članovi DS i LDP, koji su se svi odreda obradovali pokušaju prevrata iz jula meseca u državi Srbiji i otvoreno prizivali novi 5. oktobar. 

Koliko daleko ide preuveličavanje moći i snage marginalnih demonstranata u Belorusiji dovoljno govori sledeći podatak. Dok ruska redakcija Sputnjika pravilno izveštava o nekoliko hiljada demonstranata u velikom gradu Vitebsku, dotle žuta Ljubinka izmišlja brojku od 20.000 opozicionara na ulicama, čak se isovremeno pozivajući na svoje kolege iz Moskve, kao referencu! 

Ima li i pomena na žutom Sputnjiku ko su ti demonstranti? Da li je iko rekao da je reč o nacionalistima koji bi da zabrane ruski jezik, koji su već bili na vlasti do 1994. godine, opustošili zemlju i koji bi sad da otvore širom vrata oligarsima, pa da Belorusija bude pod njihovim jarmom kao što je to danas Ukrajina i nažalost u velikoj meri Rusija? Da li žuta Ljubinka govori o tome šta se desilo Ukrajini nakon Majdana i šta će se desiti Belorusiji u slučaju istog scenarija?

Da li ona zna u koju je državu Tihanovska pobegla i da se ta država slučajno zove Litvanija, članica NATO i EU? Da li je žuta Ljubinka pomenula samo jednom rečju da isti oni koji sad ruše Lukašenka, učestvuju u kaznenim ekspedicijama ukrajinskih paravojnih formacija na Donbasu? Ne. Ali ćete zato čuti iste one floskule i zamerke koji iznosi i na račun predsednika Vučića. Iz istih razloga, razume se. Nije Ljubinki stalo ni do pravde, ni do demokratije, ni do suverenizma. Ona sanja dan kada će se Srbija pretvoriti u dvorište Đinđićevih vizija, a Belorusija i Rusija u neoliberalne rajeve i oaze. Sve je više nego jasno. 

Ima li i pomena o tome na portalu žutog Sputnjika? Ima li i jedne reči pohvale za našeg prijatelja i brata Lukašenka? Ima li i malo obzira sada kada je on ugrožen i kada je “demokratija” zakucala na njegova vrata? Nema. Naravno da nema. Umesto toga, šta vidimo? Laži i obmane, neprecizno prenošenje vesti i direktno podrivanje i blaćenje predsednika Lukašenka pred srpskom javnošću.

Jedino što nije jasno je, kako tako očiglednu istinu ne vide njeni poslodavci u Moskvi. 

Related posts

Havarija na toplovodu u Savskoj ulici

Nikoleta Dragaš

359 novozaraženih u Južnom banatu

Jasmina Petkovic

Nastavljene Sportske igre mladih

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija