25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Hronika Pančevo Vesti

Petorica momaka iz Pančeva spasili devojku iz požara

Foto: alo.rs

Petorica momaka iz Pančeva juče su u Beogradu spasili tinejdžerku koja je pokušavala da se spase od požara koji je izbio u njenom stanu.

Požar je izbio juče oko 13 sati u stanu na 10. spratu zgrade u Ulici Visokog Stevana na Dorćolu u Beogradu

Tinejdžerka (15) je bila sama kod kuće kad je buknuo požar. Iz buktinje su je preko terase izvukla petorica molera koji su, radeći na obližnjoj zgradi, prvi primetili vatru i dim.

Kako mladići kažu, slučajno su videli da stan gori i čuli devojku kako doziva pomoć s terase. Odmah su se organizovali da pomognu devojci i spasu joj život.

Kako nisu mogli da provale vrata njenog stana, odlučili su se da siđu sprat niže i izađu na terasu koja se nalazi odmah ispod terase na kojoj je bila devojka.

Devojka je šetala po terasi i zapomagala. Jedan od momaka ju je pozvao i rekao da pređe na drugi kraj terase, jer je bila u delu u kom je dim bio gušći, a plamen otvoren, i nisu mogli da mu priđu.

Pavle Gavura (36), Laјош Ereš (30), Nemanja Držajić (20), Nenad Janković (19) i Niko David (30), heroji koji su iz plamena spasli tinejdžerku.

Povređena tinejdžerka smeštena je u bolnicu i ima opekotine prvog stepena, a nagutala se i dima. Vatrogasci su posle nekoliko sati uspeli da ugase požar, koji se proširio i na sprat iznad i oštetio krov zgrade.

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović rekao je juče da će opština pomoći da se sanira šteta.

Related posts

VUČIĆ ZA AVAZ: U Vašingtonu sam vodio računa i o interesu svih u regionu

Nikoleta Dragaš

Fudbaleri “Železničara” zabeležili šestu pobedu u sezoni

Mirjana Popović

Počela prijava za dodelu auto-sedišta za bebe

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija