17. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Hronika Pančevo Vesti

Petorica momaka iz Pančeva spasili devojku iz požara

Foto: alo.rs

Petorica momaka iz Pančeva juče su u Beogradu spasili tinejdžerku koja je pokušavala da se spase od požara koji je izbio u njenom stanu.

Požar je izbio juče oko 13 sati u stanu na 10. spratu zgrade u Ulici Visokog Stevana na Dorćolu u Beogradu

Tinejdžerka (15) je bila sama kod kuće kad je buknuo požar. Iz buktinje su je preko terase izvukla petorica molera koji su, radeći na obližnjoj zgradi, prvi primetili vatru i dim.

Kako mladići kažu, slučajno su videli da stan gori i čuli devojku kako doziva pomoć s terase. Odmah su se organizovali da pomognu devojci i spasu joj život.

Kako nisu mogli da provale vrata njenog stana, odlučili su se da siđu sprat niže i izađu na terasu koja se nalazi odmah ispod terase na kojoj je bila devojka.

Devojka je šetala po terasi i zapomagala. Jedan od momaka ju je pozvao i rekao da pređe na drugi kraj terase, jer je bila u delu u kom je dim bio gušći, a plamen otvoren, i nisu mogli da mu priđu.

Pavle Gavura (36), Laјош Ereš (30), Nemanja Držajić (20), Nenad Janković (19) i Niko David (30), heroji koji su iz plamena spasli tinejdžerku.

Povređena tinejdžerka smeštena je u bolnicu i ima opekotine prvog stepena, a nagutala se i dima. Vatrogasci su posle nekoliko sati uspeli da ugase požar, koji se proširio i na sprat iznad i oštetio krov zgrade.

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović rekao je juče da će opština pomoći da se sanira šteta.

Related posts

Grad Pančevo za porodicu Tokai

Katarina Popović

Besplatan prevoz za penzionere

Vanja Vićentić

U Srbiji održani parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija