24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Sport Vesti

Prva B liga na ledu: „Beogradski kraljevi“ protiv „Drvenih nogica“

Kraljevski klizačko-hokejaški klub Beograd osnovan je pre 18 godina, a trenutno ima 37 člana. Čine ga zaljubljenici u ovaj sport, a njihova ideja je da bavljenje sportom ne treba da bude ograničeno starosnom dobi.

Kraljevski klizačko-hokejaški klub Beograd, popularno „Beogradski kraljevi“, je amaterski hokej klub, osnovan u Beogradu 27. januara 2002. godine sa idejom da bavljenje sportom ne treba da bude ograničeno starosnom dobi. Članovi kluba su nekadašnji igrači klubova Partizan i Crvena zvezda koje takmičarski duh ni danas ne napušta, kao ni želja da ga prenesu na mlađe generacije.

-Klub ima 37 članova u ovom trenutku, veteranski je i okuplja ljude koji su se nekada bavili hokejom i koji imaju volju i želju da igraju i ljudi koji su ljubitelji hokeja. U pojedinim momentima se pojavljuju i roditelji dece koja se bave hokejom – kađe Aleksandar Plaović, portparol kluba.

Klub učestvuje na domaćim i međunarodnim turnirima za veterane na kojima ostvaruje zapažene rezultate. Sledaća provera njihovih veština i brzine na ledu biće petak, 30. oktobar kada počinje Prva B liga, čiji je organizator Savez hokeja na ledu Srbije. Ova ekipa će odmeriti snage sa “Drvenim nogicama”, najstarijim veteranskim klubom u Beogradu, kaže Aleksandar Plaović, portparol kluba.

-Ta liga broji pet ekipa, to je “Spartak” iz Subotice, Vojvodina iz Novog Sada  i drugari iz “Crvene zvezde”. Mi smo klub koji postoji skoro 18 godina. Imamo okvirni raspored takmičenja koji je dao direktor Lige Bogdan Dabović i biće dvokružno ove godine – dodao je Plaović.

“Kraljevsko klizačko hokejaški klub Beograd” sastaje se svakog utorka i petka, kako bi vežbali i usavršili tehniku na ledu. Kalendar veteranskih turnira  dobro je poznat, a sledeći na kojem će učestvovati je već krajem sledećeg meseca u Novom Sadu. Reč je o memorijalu “Mića Rudić”. Naredni je u januaru, pa onda u aprilu, a prema rečima Aleksadra Plaovića, najveći uspeh koji su postigli bio je pre dve godine na takmičenju koje su organizovale “Drvene nogice”.

Related posts

Dobrivoje Tanasijević – Majka uticala na moj život

Zorana Stekovic

3.534 NOVA SLUČAJA ZARAZE,PREMINULE 54 OSOBE

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić posetio crkvu u Deževi, rodnom mestu srpske države

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija