27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Sport Srbija Vesti

Prva B liga na ledu: „Beogradski kraljevi“ protiv „Drvenih nogica“

Kraljevski klizačko-hokejaški klub Beograd osnovan je pre 18 godina, a trenutno ima 37 članova. Čine ga zaljubljenici u ovaj sport, a njihova ideja je da bavljenje sportom ne bi trebalo da bude ograničeno starosnom dobi.

Kraljevski klizačko-hokejaški klub Beograd, popularno “Beogradski kraljevi”, je amaterski hokejaški klub, osnovan u Beogradu 27. januara 2002. godine. Članovi kluba su nekadašnji igrači klubova “Partizan” i “Crvena zvezda” koje takmičarski duh ni danas ne napušta, kao ni želja da ga prenesu na mlađe generacije.

  • Klub ima 37 članova u ovom trenutku, veteranski je i okuplja ljude koji su se nekada bavili hokejom i koji imaju volju i želju da igraju i ljudi koji su ljubitelji hokeja. U pojedinim momentima se pojavljuju i roditelji dece koja se bave hokejom – kađe Aleksandar Plaović, portparol kluba.

Klub učestvuje na domaćim i međunarodnim turnirima za veterane na kojima ostvaruje zapažene rezultate. Sledaća provera njihovih veština i brzine na ledu biće petak, 30. oktobar kada počinje Prva B liga, čiji je organizator Savez hokeja na ledu Srbije. Ova ekipa će odmeriti snage sa “Drvenim nogicama”, najstarijim veteranskim klubom u Beogradu, kaže Aleksandar Plaović, portparol kluba.

  • Ta liga broji pet ekipa, to je “Spartak” iz Subotice, “Vojvodina” iz Novog Sada  i drugari iz “Crvene zvezde”. Mi smo klub koji postoji skoro 18 godina. Imamo okvirni raspored takmičenja koji je dao direktor Lige Bogdan Dabović i biće dvokružno ove godine – dodao je Plaović.

“Kraljevsko klizačko hokejaški klub Beograd” sastaje se svakog utorka i petka, kako bi vežbali i usavršili tehniku na ledu. Kalendar veteranskih turnira  dobro je poznat, a sledeći na kojem će učestvovati je već krajem sledećeg meseca u Novom Sadu. Reč je o memorijalu “Mića Rudić”. Naredni je u januaru, pa onda u aprilu, a prema rečima Aleksadra Plaovića, najveći uspeh koji su postigli bio je pre dve godine na takmičenju koje su organizovale “Drvene nogice”.

Related posts

Telegram saučešća ministra odbrane Aleksandra Vulina porodicama poginulih pilota

Zorana Stekovic

Servisne informacije za 10. mart

Zorana Stekovic

200 godina od pošumljavanja “Deliblatske peščare”

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija