2. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Srbija Vesti

U Zrenjaninu održan Begej fest

Deveto međunarodno takmičenje duvačkih orkestara “Begej fest ” ove godine zbog pandemije koronavirusa, umesto u junu održan je tokom prethodnog vikenda.

Zbog aktuelne situacije, ovoga puta učečše je uzelo šest orkestara iz Srbije: iz Kikinde, Subotice, Pančeva, Novog Sada i Zrenjanina, i orkestar iz Herceg Novog koji je takmičenju pristupio onlajn.

” Dixieland Band zrenjaninske Muzičke škole “Josif Marinković” osvojio je Gran pri – specijalnu nagradu. Ostali orkestri bili su zaista vrlo spremni, pogotovo uzimajući u obzir činjenicu da zbog pandemije koronavirusa nisu imali uslove za obimnije vežbanje. Svi su zaslužili prvu nagradu”, kaže Branislav Gagić, predsednik Upravnog odbora Gradskog duvačkog orkestra i direktor WASBE za Srbiju.

Pored njega u žiriju su bili i prof. dr Miroslav Kordovski iz Poljske i Branko Knežević iz Bosne i Hercegovine.

Gagić ističe da je i ove godine održana konferencija Svetske asocijacije za duvačke orkestre i ansamble ( WASBE ) za države srednje i istočne Evrope, a učesnici su bili direktori iz Srbije, Mađarske, Crne Gore, Poljske, Slovenije, Hrvatske i Makedonije. Neki od njih došli su u Zrenjanin, dok su ostali konferenciji prisustvovali online.

Foto: Facebook – Branislav Gagić

Related posts

Ministar Vulin: Patrijarh Irinej je svojim trajanjem dokazao da među Srbima u najtežim vremenima žive najveći ljudi

Jasmina Petkovic

Predsednik večeras u Kruševcu – Vučić obilazi radove na novoj kovid bolnice, nakon toga obraća se javnosti

Vanja Vićentić

Kragujevac : Vučić otvorio prvu fabriku u industrijskom parku MIND

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija