26. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Ko je Miloš Katić? Računovođa vojvođanskih separatista

U separatističkoj mašineriji pod nazivom „Nezavisno društvo novinara Vojvodine“ bitan je svaki šraf, nebitno na kom se mestu nalazi. Jedan od takvih šrafova jeste Miloš Katić iz Kule, finansijski direktor ove organizacije. Na prvi pogled samo običan član, ovaj računovođa ima bitniju ulogu u separatističkim delatnostima NDNV-a nego što se to na prvi pogled čini.Miloš Katić

Katićevo angažovanje svodi se, kao što se može pretpostaviti, na sakupljanje finansijskih sredstava za rad NDNV-a. Ono što je interesantno u njegovoj delatnosti jeste činjenica da Katićevi izvori novca jesu vrlo imućne ličnosti iz Vojvodine. Osim stranih ambasada i investicionih fondova, u severnoj srpskoj pokrajini postoji veliki broj intelektualaca, bogataša i javnih ličnosti koji prikriveno finansiraju vojvođanski separatizam. Tu na scenu stupa Katić, koji je sprega između ovih investitora i Norberta Šinkovića, predsednika NDNV-a.

Šinković koristi sakupljena finansijska sredstva da finansira sve glasnogovornike vojvođanskog separatizma, uključujući tu i Autonomiju, Voice i mnoge druge portale i časopise. Prismotra je već ranije opisala separatističku organizaciju NDNV, kao i njene ciljeve. Miloš Katić je takođe veoma često viđen na protestima „Podrži RTV“ i „Ne davimo Beograd“, za koje se već zna da okupljaju vojvođanske i kosovske separatiste, sekularne ekstremiste, ravnozemljaše i huligane. Kroz svoju delatnost u okviru izvršnog odbora NDNV-a on se trenira za buduće poslove.

Foto: Prismotra.net

Related posts

Otežana vožnja zbog jakog vetra

Jasmina Petkovic

Vučić iz Brisela: Strateški put Srbije jeste put ka Evropskoj uniji! Sudija je promenio pravila, moramo da se prilagodimo!

Mica Milakov

Prvi smrtni slučaj u Kovačici od korona virusa

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija