21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Berba gotova, prihrana voćki u nekoliko ciklusa

Voćarima i vinogradarima nakon berbe predstoji priprema zasada za zimski period. Pravilna i blagovremena primena agrotehničkih mera osnovni je savet za ove radove.

Berba jesenjeg voća u Južnom Banatu gotovo je završena. Međutim, radovi u voćnjacima i vinogradima time nije završena, već uzgajivačima predstoji priprema biljaka za zimu. Za prihranu voćnjaka nakon berbe Vladimir Čolović iz Instituta Tamiš savetuje sledeće.

U zavisnosti od sorte voća prihrana se radi u nekoliko ciklusa. Tako se prihrane kasnijih sorti jabuka rade pre i posle berbe, dok se prihrane ranijih sorti vrše isključivo nakon berbe.

Za razliku od zasada voća, vinova loza je nešto manje zahtevna kada je u pitanju priprema za zimu. Prihrana je poželjna radi što boljeg prinosa, ali je  potrebna  manja količina đubriva za vinske sorte koju se najčešće mogu videti u južnobanatskim vinogradima.

Related posts

Preminulo još 6 osoba, 222 nova slučaja

Nikoleta Dragaš

Više od 1.600 zaraženih u Srbiji

Bojana Kecic

Grad Pančevo i Slovačka crkvena zajednica zajedno pomažu najstarijim sugrađanima u Vojlovici

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija