17. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Šta je “Crna kuća” u Novom Sadu i zašto je treba srušiti?

Foto: Prismotra

U ulici Vojvode Bojovića 13 u Novom Sadu nalazi se kuća u kojoj se okupljaju vojvođanski separatisti, nevladine organizacije i drugi provokatori, ta kuća u kojoj se okupljaju ova lica ima jedan morbidni naziv, zove se “Crna kuca”. 

Šta je “Crna kuća”?

Nemačka nevladine organizacija “Shuler Helfen Leben” iz Berlina donirala je 2007. godine 210.000 evra za osnivanje ove kuće. “Crnu kuću” su osnovale sledeće nevladine organizacije “Kružok”, “Centar za nove medije” i “Alternativna kulturna organizacija”. Jedan od zadataka “Crne kuće” kako piše u njihovom proglasu je borba protiv srpskog nacionalizma. “Crna kuća” je dobila ovaj naziv zbog svoje morbidne crne fasade u koju je ofarbana. Takođe određeni izvori govore da crna boja fasade i žuti zidovi unutar same kuće treba da pokažu njihovu odanost Habzburškoj monarhiji ( boje zastave), Austrougarskoj.

Isto tako treba dodati da naziv “Crna kuća” je i naziv starog zatvora u Banjaluci koji su Austrougari osnovali 1889. godine. U tom zatvoru su bili zatočeni Srbi koji su bili protiv Austrougarske okupacije. Ovo je još jedan dokaz kako vojvođanski separatisti nisu oprostili Srbiji uništenje Austrougarske i pripajanje Vojvodine. U “Crnoj kući” okupljaju se svi istaknuti vovjođanski separatisti. U njoj vojvođanski separatisti prave svoje sastanke, prave svoje zabave, prikupljaju sredstva za svoj rad.  Takođe rade i jednu opasnu stvar, vrbuju mlade ljude za svoje ideje. Jedan od redovnih posetilaca “Crne kuće” je i Nedim Sejdinović istaknuti vojvođanski separatista provokator. 

Izvor: prismotra.net

Related posts

Osuda poziva na državni udar

Zorana Stekovic

Isključenja sa vodovodne mreže za 11. januar

Zorana Stekovic

Vučić gostu iz Kine poklonio DIJAMANTSKU SRPSKU OFICIRSKU SABLJU

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija