28. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Ministar Vulin: Vojno zdravstvo jače za novih 195 pripadnika

Vojno zdravstvo je dalo, i daje ogroman doprinos u borbi protiv kovida, ali ne bi bilo tako spremno i uspešno da na njegovom razvoju i jačanju nismo radili svih ovih godina – poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin tokom obilaska Vojne bolnice Novi Sad.

On je podsetio da je protekle tri godine, u Vojno zdravstvo, u stalni radni odnos primljeno 561 lice, medicinskog i nemedicinskog osoblja.

– Slobodno mogu da kažem da to nije bilo od davnih sedamdesetih godina, kada je formirana Vojnomedicinska akademija, i kada je vojno zdravstvo dobilo današnji oblik. U narednom periodu zaposlićemo još 195 pripadnika vojnog zdravstva u stalni radni odnos – rekao je ministar Vulin.

On je istakao i da se u ovom trenutku, u vojnom objektu na Karaburmi, leči 60 kovid pacijenata, od kojih je sedam na respiratorima.

– Vojno zdravstvo će dati svoj maksimalni doprinos, bogatiji smo za iskustvo, u odnosu na prethodna dva talasa, opremljeni svom potrebnom tehnikom, imamo dovoljno lekova i dovoljno zaštitne opreme. Uspeli smo bar malo da odmorimo lekare i medicinsko osoblje i sada smo spremni na ono što dolazi – rekao je ministar odbrane, koji je još jednom uputio apel građanima da vode računa o onome što im savetuju lekari, “jer ovaj virus možemo da pobedimo samo zajedno”.

Vojno zdravstvo je spremno, i država Srbija i svi njeni građani  mogu da budu mirni i pouzdani, jer vojni lekari su tu, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Upravnik Vojne bolnice Novi Sad pukovnik Dragan Koruga istakao je da je ta ustanova spremna za naredni talas kovida.

– Imamo pripremljene opremu, lekove za narednih mesec i po dana, a podsetio bih vas da je 202 pacijenta kod nas lečeno od kovida, i nadam se da ćemo i predstojeći talas uspešno okončati – rekao je upravnik Vojne bolnice Novi Sad i potvrdio da nema nikakvih problema kad je reč o nabavci medicinske i sanitetske opreme.
 Foto Mod.gov.rs

Related posts

Vladimir Đukanović u emisiji “Intervju”: Treba ostati pribran u kriznim situacijama

Nikoleta Dragaš

Izbori za Mesne zajednice u Plandištu : Izlaznost do 19 časova skoro 54 procenata !!!

Zorana Stekovic

Ekipi Regionalne televizije Kraljevo zabranjen ulazak na KM

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija