24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Mihajlovićeva ženama: Brinite o svom zdravlju, zakažite pregled već danas

“Činjenica da se 90 odsto žena izleči od raka dojke govori nam koliko su važni prevencija i redovni odlasci na preglede. Pozivam žene da zajedno menjamo lošu statistiku, da ne izbrojimo više nijednu od 1.600 žena, koliko ih godišnje od ove bolesti umre. Do nas je i od nas zavisi da li ćemo svoj život sačuvati”, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, prof. dr Zorana Mihajlović.

Ona je, povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv raka dojke, podsetila da svaka osma žena tokom svog života oboli od ove maligne bolesti.

“U Srbiji godišnje 4.600 žena oboli od raka dojke, po smrtnosti je to drugi po redu najčešći uzrok, odmah posle bolesti srca. Ohrabruju podaci da se stopa smrtnosti smanjuje kada se karcinom otkrije na vreme. I ako je tako, hajde da ne prepuštamo svoje živote slučaju, sudbini ili lošoj sreći. Nemamo izgovor, zakažite pregled već danas. Pre svega zbog sebe, ali i zbog svoje dece i naših najmilijih”, poručila je Mihajlovićeva.

Foto:Tanjug

Related posts

Vršac: Sistematska deratizacija domaćinstava

Zorana Stekovic

Srbija šalje pomoć Republici Srpskoj! Deset respiratora, maske, odela…

Nikoleta Dragaš

Marinika Tepić dokazano obmanjuje javnost u Srbiji

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija