17. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Mihajlovićeva Tepićevoj: Sramno je da zarad malo medijske pažnje napadate ono što su stvarale generacije pre vas

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas, povodom novih optužbi potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, da građani imaju priliku da vide neodgovornost dela opozicije koja se za medijsku pažnju bori napadima na velike sisteme koje su stvarale generacije pre njih da bi služili svim građanima Srbije.

„Da li je to vaša politika, da napadate i pokušavate da uništite jedan EPS, stvaran decenijama, ne biste li prikupili neki politički poen i privukli malo medijske pažnje? Samo neko ko nema nikakav program, znanje ni svest o značaju EPS-a za energetsku bezbednost Srbije može na takav način da se odnosi prema sistemu koji su gradile generacije naših najboljih inženjera, koji je preživeo velika razaranja 1999, ali je i dalje pouzdan snabdevač električnom energijom građana Srbije i jedan od najpouzdanijih u Evropi. Tako nešto vam ne bi dozvolili građani Srbije, baš kao ni zaposleni u EPS-u, ni rudari koji su za EPS vezali svoj život i živote svojih porodica, ni inženjeri koji su podizali EPS da služi svim građanima i građankama Srbije. Najlakše je nešto rušiti, a mnogo je teže nešto podići i izgraditi“, kaže Mihajlovićeva.

„Bez obzira na sve vaše paušalne optužbe, građani Srbije i te kako vide da napadima na velike sisteme, kao što je EPS, radite na štetu građana, jer su veliki sistemi kapital svih građana Srbije. A to što preuzimate ulogu institucija i smatrate da ste vi ti koji mogu da procene da li neko truje građane Srbije ili ne, samo govori o vašoj neozbiljnosti i neodgovornosti i tome kako biste radili kad biste bili u prilici da o nečemu odlučujete“, dodaje Mihajlovićeva.

Ona dodaje i da je kao ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture „ne zanimaju interesi, politički ili bilo kakvi drugi, koji se kriju iza napada Tepićeve na Ministarstvo, jer ono postupa isključivo po zakonima ove zemlje, a ne pod bilo čijim pritiscima“.

„Da ste bili iskreni u svojim namerama da se bavite procedurama i propisima, uključili biste se kao narodna poslanica u proces donošenja Zakona o planiranju i izgradnji učešćem u raspravama i podnošenjem amandmana. Ovako, iznoseći netačne informacije i paušalne optužbe, pokazujete da vas zanima samo medijska pažnja koju pokušavate da dobijete uzbunjivanjem javnosti“, dodaje Mihajlovićeva.

Foto : Tanjug

Related posts

U Zrenjaninu održan Begej fest

Bojana Kecic

„Susret gajdaša“ u Kačarevu

Bojana Kecic

Park prirode Ponjavica raj za izletnike

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija