15. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Pančevo dobilo nov izgled trga

Završeni su radovi na prvom delu druge faze uređenju  Gradskog parka. Dobijen je jedan nov i moderan prostor sa novim sadnicama, mobilijarom, kandelabrima koji ne zaostaje za evropskim metropolama. Ispred Gradske uprave urađena su i nova parking mesta.

Uređenjem dela Gradskog parka, Pančevo je dobio divan i velelepan prostor koji pored zelene oaze u samom centru sada ima i prelepi trg. Sada su otvorene mogućnosti da upravo ovaj prostor dobije jednu modernu dimenziju, ali i da zadrži “svoju dušu”.

Uređenjem zelenih površina, zamenom postojećih kandalabera novim, rekonstrukcijom postojećeg mobilijara i ugradnjom novog stvoren je  nov izgled centralnog gradskog trga.

Pored toga što je park dobio nov izgled, prema rečima Maje Vitman uređene su i podzemne instalacije i cevi, kako više ne bi dolazilo do havarija na vodovodnoj mreži.

U Gradu Pančevu žele da atraktivnim izgledom i bogatim sadržajem animiraju i vlasnike objekata koji posluju ili drže objekte zatvorene i zapuštene,  da urede fasade, otvore vrata svojih objekata sa novom ponudom.

Ušlo se i u završnu fazu radova na šetalištu u Njegoševj ulici. U lokalnoj samoupravi se nadaju da će vremenske prilike ići na ruku izvođačima i da će Pančevci dobiti uskoro još jednu sređenu ulicu.

Related posts

Gradsko veće usvojilo akcioni plan protiv trgovine ljudima

Zorana Stekovic

Uhapšeni S.M. iz Beograda i D.M. iz Pančeva

Jasmina Petkovic

Venci u Kovinu za žrtve fašizma

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija