23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Pančevo dobilo nov izgled trga

Završeni su radovi na prvom delu druge faze uređenju  Gradskog parka. Dobijen je jedan nov i moderan prostor sa novim sadnicama, mobilijarom, kandelabrima koji ne zaostaje za evropskim metropolama. Ispred Gradske uprave urađena su i nova parking mesta.

Uređenjem dela Gradskog parka, Pančevo je dobio divan i velelepan prostor koji pored zelene oaze u samom centru sada ima i prelepi trg. Sada su otvorene mogućnosti da upravo ovaj prostor dobije jednu modernu dimenziju, ali i da zadrži “svoju dušu”.

Uređenjem zelenih površina, zamenom postojećih kandalabera novim, rekonstrukcijom postojećeg mobilijara i ugradnjom novog stvoren je  nov izgled centralnog gradskog trga.

Pored toga što je park dobio nov izgled, prema rečima Maje Vitman uređene su i podzemne instalacije i cevi, kako više ne bi dolazilo do havarija na vodovodnoj mreži.

U Gradu Pančevu žele da atraktivnim izgledom i bogatim sadržajem animiraju i vlasnike objekata koji posluju ili drže objekte zatvorene i zapuštene,  da urede fasade, otvore vrata svojih objekata sa novom ponudom.

Ušlo se i u završnu fazu radova na šetalištu u Njegoševj ulici. U lokalnoj samoupravi se nadaju da će vremenske prilike ići na ruku izvođačima i da će Pančevci dobiti uskoro još jednu sređenu ulicu.

Related posts

Vučić posle 10 god. na Studiju B: Protesti su politički, ali imaju pravo da protestuju

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin: Bezbednost na ulicama imperativ u radu policije

Branislava Grčić

Mihajlović: Obilaznica oko Beograda važna za Pančevo, do kraja godine uradićemo 7,7 kilometara

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija