1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Najvažnije Vesti

Brose: Držimo se planiranih investicija u Pančevu.Gradonačelnik Stevanović poziva građane da konkurišu

Kompanija Brose, koja investira 120 miliona evra u lokaciju u Pančevu, čak i u krizi uzrokovanoj korona virusom drži se planiranih investicija, saopšteno je danas iz te nemačke kompanije.

“Građevinski radovi brzo napreduju. Završetak radova je planiran za proleće iduće godine, a proizvodnja bi trebalo da počne u avgustu 2021. godine”, navodi se u tekstu koji je Brose danas objavio.

Kako je navedeno, kompanija Brose se prijavljuje za porudžbine za električne motore i elektronske proizvode kako bi do 2025. godine ostvarila prihod od 440 miliona evra u Srbiji a to podrazumeva otvaranje 1.100 radnih mesta u razvoju, prodaji, kupovini i proizvodnji.

U Pančevu Brose planira visoko automatizovanu proizvodnju koja će obuhvatati i proizvode elektronike gde će narednih godina biti zaposleno oko 900 ljudi, dok će do 2025. godine imati i razvojni centar gde će 200 inženjera razvijati nove proizvode za električna vozila.

Brose je u Srbiji već pozvao da se prijave za zapošljavanje zainteresovani da pomognu u oblikovanju mobilnosti budućnosti.

Brose grupa razvija i proizvodi mehatroničke sisteme za vrata i sedišta za vozila, kao i elektromotore i elektroniku, uključujući upravljače, kočnice, menjače i hladnjak.

Prošle godine imala je oko 25.000 zaposlenih na 65 lokacija u 24 zemlje i ostvarila prodaju od 6,2 milijardi evra.

Kako se navodi svaki drugi automobil na svetu opremljen je najmanje jedinim Brose proizvodom.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović najavio je nedavno za RTV Pančevo otvaranje novih radnih mesta u kompaniji „Brose“.

On je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom postavljanja kamena temeljca poručio da će otvaranje fabrike značiti bolji život za ceo južni Banat i da će obezbediti najmanje 450 miliona evra izvoza.

Stevanović je tada saopštio za RTV Pančevo da su oglašene pozicije za elektroinženjere, radna mesta u prodaji, proizvodnji i kupovini. On je dodao i da se traže programeri softvera i hardvera, menadžere projekata i ispitne tehničare.

Foto: BROSSE

Related posts

NIS: Značajno unapređeni poslovni rezultati, neto dobit 13,3 milijardi dinara

Nikoleta Dragaš

Gradonačelnik poželeo svim prvacima srećan polazak u školu

neca

Mali: Srbija prvi put ima najveću stopu rasta u Evropi

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija