15. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

VUČEVIĆ POVODOM 12 GODINA SNS: Srpska napredna stranka potpuno promenila tok višestranačja u Srbiji

Potpredsednik Glavnog odbora SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da će u subotu ili odmah posle vikenda biti održana Skupština Vojvodine i da će tada biti izabrana Pokrajinska vlada.

“Verujem da ćemo u nedelju ili na nekoj narednoj sednici Predsedništva SNS odlučiti kada će biti kongres ili velika skupština stranke, najverovatnije, u decembru ili januaru iduće godine”, rekao je Vučević novinarima posle obeležavanja 12. rođendana stranke.

Tome će, ističe, prethoditi unutarstranački izbori, od mesnih odbora, opštinskih i gradskih, do skupštine stranke koja bira Glavni odbor i Izvršni odbor, ali je uveren da Vučića svi podržavaju.

“On je rekao da će se povući sa mesta predsednika stranke, a mi ćemo se potruditi da ga ubedimo da ostane kapiten, jer ne vidimo zašto da ne bude kapiten ako već donosi pobedu”, rekao je Vučević.

Ističe da je to njegov lični stav, ali dodaje da je uveren da tako razmišlja i 99 odsto članova stranke.

branko malovic

Govoreći o promenama na nivou lokalne i izvršne vlasti, Vučević je rekao da je nakon ovih izbora već promenjeno više od 50 odsto predsednika opština i gradonačelnika, a veruje da će biti promena i na nivou izvršne vlasti.

Vučević dodaje da će se promene dešavati ne samo u okviru izbornih rokova, već i “između redova” ukoliko neko bude radio suprotno politici SNS i ukoliko građani ne budu zadovoljni njegovim radom.

Na pitanje da li je Tomislav Nikolić i dalje dolazi u stranku, Vučević je odgovorio da je siguran da je Nikolić i dalje u kontaktu sa svojom strankom, on ga, dodaje, lično ne viđa, jer više vremena provodi u Novom Sadu, ali da nema dileme da je on sa Vučićem osnivač stranke.

Na konferenciji za medije povodom 12. godišnjice SNS, Vučević je rekao da u Pokrajinskoj vladi nema nikakvih sukoba.

Povodom vesti o predlogu Žarka Dimića, odbornika SPS-a u Sremskim Karlovcima, da predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića predloži za počasnog građanina Sremskih Karlovaca, Vučević kaže da je ime Mirovića zloupotrebljeno.

-Miroviću ne treba nikakvo priznanje da bi bio cenjen i poštovan i za svoj politički i za javni poziv, to je nešto što niko ne može da mu oduzme, ni njegove knjige, ni njegove govore, ni njegov rad u politici – rekao je Vučević.

Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović ranije je izjavio da nije dao saglasnost Žarku Dimiću, odborniku SPS-a u Sremskim Karlovcima, da ga predloži za počasnog građanina Sremskih Karlovaca.

Naime, Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i proglašenje počasnih građana Sremskih Karlovaca, na kojoj je, kako su preneli pojedini mediji, odbijen predlog da se pokrajinski premijer proglasi za počasnog građanina te opštine.

Foto: Tanjug

Related posts

Produženi boravak zahvaljujući Gradu Pančevu

Nikoleta Dragaš

Međunarodni dan muzeja u Pančevu

Jasmina Petkovic

Vučić za Informer: Pred Srbijom sudbinski izbori

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija