25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić održao sastanak sa Medvedevim

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas putem video-linka sa zamenikom predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije, predsednikom Sveruske političke stranke «Jedinstvena Rusija» Dmitrijem Medvedevom.

U dugom i prijateljskom razgovoru, predsednik Vučić i zamenik predsednika Saveta bezbednosti, predsednik stranke «Jedinstvena Rusija» Medvedev potvrdili su veoma dobre odnose koje imaju Srbija i Rusija na svim poljima saradnje.

Dvojica sagovornika razgovarali su o krizi izazvanoj pojavom korona virusa, ali i načinima kako da dve zemlje sarađuju po tom pitanju. Predsednik Vučić je zahvalio na podršci Ruske Federacije Srbiji početkom velike zdravstvene krize i dodao da jedino pravo rešenje za spas naroda može da bude masovna upotreba vakcine protiv KOVID-19.

Istovremeno, predsednik Vučić i zamenik predsednika Saveta bezbednosti, predsednik stranke «Jedinstvena Rusija» Medvedev istakli su dobru saradnju u svim međunarodnim institucijama. Predsednik Vučić je posebno zahvalio na podršci Rusije u očuvanju teritorijalnog integriteta naše zemlje.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti, predsednik stranke «Jedinstvena Rusija» Medvedev je rekao da pozdravlja politiku Srbije koja se ponaša kao nezavisna i samostalna zemlja i ima prijateljski odnos prema Rusiji. Dvojica sagovornika su se dogovorili da se, odmah po zajedničkoj pobedi nad korona virusom, sretnu uživo i razmene mišljenja o svim važnim političkim i ekonomskim pitanjima.

Događaj je održan uoči Međunarodnog međupartijskog foruma „ŠOS+“ na temu „Privreda za ljude“.

Foto: Predsednistvo Srbije

Related posts

Ministar Vulin Turkovićki: Ako se odmah ne ogradite od izjava Džaferovića i Izetbegovića koji bi priznali tzv. Kosovo, smatraću da podržavate komadanje Srbije i da hoćete da otcepite deo moje zemlje

Ivana Bogdanovski

“Sport je važan da bi bio zdrav i snažan” u vrtiću ,,Bajka”

Zorana Stekovic

Ministar Vulin: Ubrzo nova organizaciona jedinica koja će se baviti bezbednošću na rekama

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija