27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Grad izdvojio 5 miliona dinara za učenike romske nacionalnosti

Grad Pančevo je ove godine izdvoji 5 miliona dinara iz budžeta za nabavku 560 kompleta udžbenika za učenike romske nacionalsti koji žive na teritoriji grada.  Obezbedjivanje udžbenika za romsku decu je podrška za njihovo obrazovanje, rekla je Dragana Kuprešenin, zamenica gradonačelnika.

Učenice „Bracine“ škole Slavica Janković i Snežana Demiroski dolaze u produženi boravak da urade domaći zadatak i nauče gradivo.

Zamenica gradonačelnika Dragana Kuprešanin istakla je Grad
podstiče mlade na obrazovanje i da pored davanja stipendija nadarenoj deci koja potiču iz socijalno ugroženih porodica, obezbeđuju svake godine i knjige .

U okvuru društvene integracije Roma lokalna samouprava izdvaja godišnje 7 miliona dinara

Dnevni boravak u Bracinoj školi usklađen je sa merama bezbednosti koje se provode zbog epidemije virusa Covid 19 u Srbiji. Deca nose maske, meri im se temperatura i održava se fizička distanca.

Grad Pančevo obezbedio je ukupno 560 kompleta udžbenika, od toga 375 za osnovne škole, 134 za srednje i 51 za predškolski program.

Related posts

Predsednik Vučić nenajavljeno obišao radove na autoputu Surčin – Obrenovac

Zorana Stekovic

Od danas “Pantransport” prevozi Pančevce

Nikoleta Dragaš

Izložba starih računara i konzola u Starčevu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija